Entrepenørmuld til havejord ?

Vi har en have hvor jorden er hvad man kan kalde "entrepenør muld". Så snart det er tørt i vejret en det stort set så hårdt så det ikke er til at få en spade i jorden.
Gode råd ønskes med hensyn til hvordan man får jordforbedret det så det kan blive til have jord / muld jord ?

Hilsen
Claus
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis det er omkring et nybygget hus, skal du have fat i de store maskiner.
Der findes en "tand" de sætter på en rendegraver, som kan dybde grube jorden ned i en halv meters dybde. Derefter skal du igang med en havefræser, og køre flere gange over jorden.
Få eventuelt lavet en jordbundsanalyse, så du ved om din jord er kalk, ler, sur eller almindelig. Så kan du tage stilling til hvor meget humus (godt omsat kompostjord) du skal tilføre, eller andre næringsstoffe.

Vær i øvrigt opmærksom på at jorden skal "sætte" sig igen, så vandet kan finde ned igennem jorden, det kan godt tage lidt tid, så lad være med at plante hæk, træer og buske før der er gået et halvt års tid, efter grubningen. Men derimod er det godt at plante kløver eller andre etårige planter der kan dække jorden, så du ikke bliver indvaderet af ukrudt.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
enig med axel. Som du beskriver det er det øverste lag opblandet med ler, så det at løsne i dybden forbedrer ikke umiddelbart på det forhold.
Godt med sand og/eller champignonkompost, som du eks. kan hente til rimelig pris her vil hjælpe dig. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis