Manglende afkøling på fjernvarme.

Hej alle I kloge hoveder.

Jeg er flytte i hus her tilbage i august, som er opvarmet via fjernvarme.
Mit problem er, at jeg synes jeg magler afkøling på fjernvarmen, da jeg ikke synes jeg kan få en afkøling på mere end 20gr. Den tidligere ejer havde også fået en ekstra regning for fordårlig afkøling. 

Alle mine radiatore står på 1,5 på nær i stuen hvor de står på 3, og jeg har lige fornylig udluftet alle radiatorer og fyldt vand på systemet.
Jeg har de sidste 3 uger prøvet at justere lidt frem og tilbare på fremløbsventilen og trykregulatoren, på anlæget, uden større held. Fremløbet står til at være 45gr., og trykregulatoren er skruet næsten helt ned så der løber ca 50l/tim igennem systemet. Skruer jeg mere ned kan den ikke holde temperaturen på de 45gr. og skruer jeg mere op, løber der bare mere vand igennem systemet, uden det påvirker afkøling sønderligt. Hvad er normalt at der løber igennem systemet af l/tim?

Men nu er jeg ligesom løbet tør for idéer til hvad der kan gøres for at få en bedre afkøling.

Det skal måske nævnes, at returløbet på varmen er næsten 40gr. og cirkulationspumpen står på laveste neveau. Er det fordi der er for lidt afkøling fra radiatorene??

Håber I kan hjælpe med lidt indput.

Jonas.
Hej alle I kloge hoveder. Jeg er flytte i hus her... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det var måske en ide at du lage et billede på af dit anlæg, så var der måske flere der kunne hjælpe
Skrevet af jonas__k på 25 okt 2010 10:09

Alle mine radiatore står på 1,5 på nær i stuen hvor de står på 3,

Hvis dine radiatorer står på 1,5 og en enkelt i stuen på 3, bliver jeg da lidt nysgerrig vedr. hvor tyk en trøje du har på.

Hvor mange grader har du i stuen og hvor koldt er det i resten af huset?

Et koldt hus, bliver klamt og fugtigt. Meningen med fjernvarme er jo at man skal købe noget varme.
Er der noget særligt varme på de radiatorer der står på 1,5?? Hvis ikke du smider noget varme af til huset er det jo klart at der ikke er noget afkøling af vandet?

Jeg har måske bare misforstået dit indlæg, men hvis jeg sætter mine på 1,5 er det kolde og varmen fra stuen kan godt holde en temp. i resten af huset.


Gå efter bolden - ikke manden.

Den glade ejer af en "Maxi 77" byggeår 1980 nr. 3012
 Svendborg

Jeg har et hus på 108m2.
I de 3 værelser står radioatorene på 1,5 for at holde en temperatur på omkring 18gr for at undgå fugt.
I stuen/køkkenet er der 2 radiatorer som står på 3, hvilket giver en temeratur på 20-21gr.
I badværelset er der el gulvvarme.

Mit problem er, at uanset hvor meget jeg skruer om for varmen synes jeg ikke det ændre på udnyttelsen af fjernvarme-vandet, det bliver kun nedkølet med ca 20-25gr, der løber bare flere liter vand igennem systemet.
Den returtemperatur du måler, er det retur fra radiatorer eller retur til fjernvarmeværket?

Hvis vandet der løber ind i dine radiatorer er 45 gr. har du ingen mulighed for at få en afkøling på mere end ca.20 gr. af radiatorvandet, vandet kan ikke blive koldere end lufttemperaturen.

Din beskrivelse lyder som om din varmeveksler ikke fungerer ordentligt, vandet der løber ind i veksleren fra varmeværket er formodentligt de 70 gr. som dit indløb er, og udløbet bør så være et par grader højere end returvandet fra radiatorerne.

Jeg ville bede varmeværket om hjælp til at løse dine problemer, og evt. undervise dig i regulering af anlægget.

Hvad med at prøve at sænke fremløbstemperaturerne og så skrue op for radiatorerne. Jeg bor selv i en ældre ikke særlig godt isoleret murermestervilla, hvor jeg hele sidste år og i år ikke har haft en fremløbstemperatur over 360 og har det meste af tiden haft en rumtemperatur ml. 210-220, årsafkølingen ligger på omkring 40 grader.

Det kan selvfølgelig kræve at dine radiatorer er store nok til at levere varme nok, men prøv og fortæl om hvordan det går.

held og lykke

allan
Annonce
Har du prøvet at måle temperaturen på radiatorernes udløb? den må ikke være ret meget over rumtemperaturen.

Jeg tror at dit problem er at fremløbstemperaturen er for lav, det medfører at termostatventilerne åbner meget for at forsøge at holde rumtemperaturen oppe.

Prøv at hæve fremløbstemperaturen til 60 gr. og se hvordan dit anlæg fungerer, 45 gr. kræver meget store radiatorer og er ikke hensigtsmæssigt ved fjernvarme.
Varmepumpeanlæg har ofte så lav temperatur, men der går returvarmen heller ikke til spilde,
Updatering af situationen.

Jeg har haft Verdo (forsyningsselvskabet) ud og se lidt på anlæget. Der var en for 14 dage siden, og han kom frem til at det var termostaten som sidder for trykdeferansen som var gået. Så de sendte en mand i onsdags for at skifte den. Da han så kom og havde set lidt på tingene, mente han ikke termostaten fejlede noget. Han fandt til gengæld ud af at anlæget kører på et et stringssystem. Det gør så at jeg "kun" skal nedkøle fjernvarmen med 25gr. Men på et et stringssystem skal der åbenbart være nogle speciele termostatventiler på radiatorene, som jeg til syneladende ikke havde. Så han ville fore stå at jeg fik udskiftet dem på alle radiatorene.
Da jeg så fik prisen på udskiftning af termostaterne, tænkte jeg at jeg lige vil høre en anden VVS'er om en pris på udskiftningen. Han kom og så lidt på det og jeg fortalte ham historiensforløb. Men han mente ikke det vil hjælpe at skifte ventilerne på radiatorene, da han synes de var varme nok. Han helte også lidt til at det kunne være termostaten som den første også snakkede om.
Så nu synes jeg, at jeg er lidt på barbund igen.

Jeg har 1-strengs radiator anlæg i mit hus - og fjolserne som jeg købte huset af havde jo skiftet termostater...Bare ikke til de rigtigt. de havde skiftet til 'normale' termostater som du kan købe i alle bygge markeder er nemlig til 2-strengs anlæg. dem til 1-strengs anløg har en noget mindre modstand, således at vandgennemløbet er bedre.
Fik du prøvet det jeg foreslog dig, med at sænke fremløbstemperaturen og så åbne lidt mere på radiatorventilerne. Hvorlangt ned kan du få fremløbstemperaturen hvis du åbner helt for dine radiatorer ?

allan
Er du nu helt sikker på at den trykdifferens regulator er iorden?

http://www.verdo.dk/Privat/Kompetencer/Varme/Raad%20og%20vejledning.aspx

Andre symptomer
http://www.veks.dk/upload/symptombeskrivelse_og_fejlfinding.pdf

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis