Sætte 2 lamper op ved gangsti?

Der skal lægges nye fliser, så nu har vi chancen for at få kabel ned i jorden og sætte et par lamper op hen ad gangstien.. Nogen der lige kan give nogle tips osv. Hvor langt skal kablet ned? Skal det afmærkes med det der afmærkningsbånd? Der skal være sensor i begge ender af gangstien, så jeg har fået anbefalet 5x1,5 mm^2 jordkabel. Klipper man så kablet over nogle gange, og så fører kablet fra den ene sensor, ned i jorden, hen til den ene havelampe, og så et kabel videre fra havelampen, ned i jorden igen og hen til næste havelampe, ned i jorden igen, og så hen og op til den anden sensor? Går ikke ud fra man laver samlemuffer eller sådan noget i jorden? Hvad skal man bruge mere? Det bliver sat til af elektriker.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kommer helt an på om der kan "sløjfes" i lamperne...

Hvis ja, er det som du selv beskriver. Kabel skal 35 cm i jorden med dækplade, eller 70 cm med markeringsbånd.

Hvis nej, kan det gøres på flere måder. Enten en samledåse ved en af sensorerne og så et særskilt kabel til hver af lamperne og den sidste sensor ellers ved at sætte en "sløjfedåse" på selve lampen (selv om det nok ikke ser så godt ud)

 

Kunne være sejt hvis man kunne få sådan en slags trekant samlemuffe, eller en slags splitter man kunne have nede i jorden ved hvert lampested
Det findes faktisk, det er en dåse der støbes til, men da de koster spidsen af en jetjager, vil det altid kunne betale sig at samle i en dåse over jord og de kan skilles ad igen, hvorimod dem under jord skal erstattes af nye hvis uheldet er ude, og så er dine kabler for korte...


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Ja ok, forståeligt.. Hende der ville have det lavet vil have det lavet billigere og mindre kompliceret?

Jeg tænker på noget gummikabel hen ad gangstien måske? Man må vel gerne lægge gummikabel ind i en slags beskyttelsesbakke?

Problemet er hovedsagelig at hun ikke har nogen installationsboks tæt på, men måske højst en stikkontakt uden på huset.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis