irring af kobber

Er der nogen måde hvorpå man kan fremskynde en irring på kobber?

kenneth


K. Dinesen

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Sprøjte det på, det er iltningen der får iret frem, Du kan lave din egen saltvands blandning, i almindeligt havvand er der gennemsnitlig 7 g. salt pr. L. vand. Forhøjer du salt indholdet fremskynder du processen. Men sørg for at saltet er helt opløst i vandet, ellers giver det grimme pletter.
For at få korrosionen igang skal der helst være adgang til både ilt/luft og saltvand. Så en saltoplæsning og en forstøverflaske er nok det mest effektive.

Vi anvender en saltvands opløsning i et kar hvor vi med en akvarie luftpumpe tilsætter ilt via en pimpsten til en primmitiv test af om rustfaste dele korroderer. Vi anvender den kun som en ekstra test hjemme på kontoret, men den afslører hurtigt om der er "snydt" på vægten under bejdsningen eller lignende. men det er jo en helt anden historie......

MVH Njord
Hvis du pensler kobber med 25% salmiakspiritus får du hurtigt en grøn farve på kobberet. Det er dog lidt mørkere end rigtig ir.
Du kan også pensle med saltsyre 30%. Det giver en lysere mere korrekt ir farve, men det er ikke holdbart som rigtig ir, så du skal undgå at tage for meget på det efter behandling.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis