Hej, jeg kom forleden til at undre mig over noget, som en garvet lystfisker eventuelt kan svare på.
Min søster flyttede 1. oktober, og iblandt hendes ting fandt vi lidt fiskegrej fra en ekskæreste. Deriblandt en uåbnet plastflaske med sådan en tykflydende væske i, som man vist bruger til at lave fiskeagn. Det var af slagsen "musling".
Flasken lugtede fælt af råddent fisk - sålænge den var uåbnet, altså igennem plastvæggen! Da vi brød forseglingen, for at se hvor klamt det kunne blive
var det mærkelig nok en mere stump lugt - koncentreret, men langtfra så bidende som da flasken var uåbnet. Det var mindre ubehageligt end at lugte det gennem forseglingen...
Hvad skyldes dette? Skal den fæle lugt først "aktiveres" ved at væsken bliver fortyndet eller blandet med noget andet, eller koges, eller...? Vi undrede os meget over at det var mindre markant når man lugtede til selve essensen.