Hjælp til muligt etstrengs fjernvarme anlæg

hej, jeg har lige købt hus og er ved at finde ud af hvad jeg har af varme system.

Det er sådan at der er installeret fjerne varme anlæg og brugt de eksisterne rør fra olie fyr. Huset er fra 1973 og et to plans hus.

Jeg kan se inde i huset hvor anlæget kommer ind at det deler sig i 2 strenge, et til første salen og et til stuen etagen.

mine radiator ligner dem her på siden(beklager de lange link, men det enste jeg kunne finde) :

http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://www.billigshopping.dk/images/RENOVETT-under-t.gif&imgrefurl=http://www.billigshopping.dk/shop/ta-tour-a-314c1.html&usg=__OzyTDTL7xR5GGNJCs81IptgpTnk=&h=134&w=100&sz=13&hl=da&start=0&zoom=0&tbnid=Hf7JqttXvyqxKM:&tbnh=92&tbnw=69&prev=/images%3Fq%3Det%2Bstrengsanl%25C3%25A6g%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DX%26biw%3D1899%26bih%3D1015%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1259&vpy=131&dur=25&hovh=92&hovw=69&tx=103&ty=64&ei=mnSsTIbSLIaAOtax1bYH&oei=TXKsTJfVEIubOtCt-fUG&esq=5&page=1&ndsp=65&ved=1t:429,r:7,s:0

sprøgsmål 1:
Det jeg så ikke kan finde ud af det er om jeg har et "et" strengs sytem x 2, et til stue og et til første etagen. (tro jeg det er )

sprøgsmål 2:
Så har jeg lidt svært at finde ud af om den første radiator på strengen skal være tændt før de andre får varmt vand, når de ligner dem jeg har linket til, eller kan det varme vandløb videre selv om radiatoren er slukket endten ved at dreje den på nul eller hvis termosaten slukker den?

spørgsmål 3:
det skal også siges at jeg har en cirkulations pumpe på anlæget da fjern varme kommet ind ud i et skur og det nogle meter over før det kommer ind i huset, og tro også der sider en sløjfe der over på systemet.
Så kan jeg se at jeg har en termpstat(ventil) sidene på fremløbs røret, med en føler der sidder oppe på et andet rør (tro det er tilbag løbs røret), hvad kan jeg justere med den? og hvad skal den evt. stå på.

spørgsmål 4:
Jeg har mange forskellige termostater i forskellige årgange, er der nogen der er bedre end andre? jeg kan se de ikke er nyeste dato alle sammen, har nogle af de helt gamle store danfoss og nogle lidt nyere. Kan de svare sig at skifte? og skal jeg tage højde for noget når det er sådan et setup?

Håber virkelig i kan hjælpe mig her og tak på forhånd

Vh ascp

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej ascp. Kan du komme til at sende nogle fotos til mail. som er epr@↨holbeck.dk eller bare her på siden så skal jeg se om jeg kan hjælpe dig..Erik saninetto.dk

Hygger mig bare (:

Hvis du har 1 strengs anlæg går frem og retur til/fra radiatoren fra et og samme føderør.føderøret bliver typisk mindre og mindre i diameter.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis