Belastnings tabel

Hej LDS
Er der nogen der kender en addr på nettet, hvor man kan se hvilken belastning en IPE stål bjælke kan klare når den ligger vandret. Har søgt på goggle men ikke fundet noget.

Jeg søger efter Hvilken belastning en IPE 140 kan klare i forhold til en HEB 140.

Skal have lavet et port hul på 240 cm i en stald bygning med støbt beton dæk.
Over vejer at lægge 2 stk IPE 140 ved siden af hinanden. for at holde dækket. Vil svejse dem sammen stående ved siden af hinanden. Regner med at 2 IPE bjælker holder mere end en HEB bjælke ?.
IPE bjælken har jeg liggende.

På forhånd tak
Peter
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
IPE140 har et mordstadsmoment på 155mm3 og et Inerti moment på 10,3 mm4 og dvs. at 2 ved siden af hinanden har det dobbelte- altså I = 20,6 mm4 og W = 155 mm3.

HEB140 har et modstandsmoment på 216 mm3 og et Inerti moment på 15,1 mm4 og altså er 2 IPE stærkere end en en HEB såfremt det forudsættes at du kan lave en perfekt svejsning.

Ovenstående er nok sort snak med inerti moment og modstandmoment, men det er faktorer der i den sidste ende bruges til at bestemme om profilet kan klare en bestemt belastning eller ej. Det er også for at gøre opmærksom på at man altså ikke bare lige finder hvad et profil kan klare, da der er mange faktorer der spiller ind.

Spørg i det lokale byggemarked - de har oftest en beregner, der kan hjælpe med at finde det rigtige profil til dig eller spørg din tømrer som måske kan give et godt bud ud fra erfaring.

Mvh Dan

Dan the man - Hellere en skrue for meget end en for lidt.


Tak for svaret
Regnede osse med at 2 IPE bjælker var stærkest
Med hensyn til svejsningen bliver det lavet af en kammerat, der er smed
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis