Maling binder ikke på træværket

Har malet vinduer og døre udvendigt, henover sommeren. Vinduerne er fra 1992. Sælger af huset har købt vinduerne ubehandlede og efterfølgende selv malet dem svenskrøde. På et senere tidspunkt har han så malet dem lysegrå og iflg. sælgers oplysning har der ikke været brugt vandbasseret træbeskyttelse. Nu har vi så malet vinduerne og opdager nu at det første lag maling (svenskrød) overhovedet ikke binder til træet. Vi kan trække malingen malingen af i store flager, og wupti så ser vinduet ud som om det aldrig har været malet, der er ikke den mindste smule maling tilbage. De forskellige lag maling binder fint sammen. Er der nogen der har en mening om hvad der er galt?
Har malet vinduer og døre udvendigt, henover... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Øh, hvad - - -- spørger bare af simpel nysgerrighed.

men fejl for 1,2 mio. Hvad har forsikring dækket? ?

PS: til lykke med det yderst fornuftige valg med at få en forsikring.

PPS: Håber i er tilfredse med huset.


Ellers tilbage til spørgsmålet i tråden: Mæt træet med grundningsolie (bruger selv gori 22 - oliebaseret) og med mætning menes at give det et par gange - så man er sikker på at træet har suget nok. Men giv dog kun et tyndt lag pr. gang. Bagefter brug en god dyr oliemaling - gerne heldækkende. Så kan man nyde resultatet de næste måske 10 år.

Husk: Rigeligt med ølpauser.

Øh, hvad - - -- spørger bare af simpel nysgerrighed. :o)
thomas.29
Hvorfor bruger du Gori 22 samt dyr oliemaling.
Når nu det er langt nemmere at bruge Gori22. (vandbaseret), evt. grunder og afslutte med 2 gange dyr akrylvinduesmaling.
Og vigtigt: Akrylmaling holder hverken værre eller bedre end alkydmaling.

Hej Thomas Vi har fået dækket 3 regnvandsbrønde og 1 spildevandsbrønd, hvor der i alle 4 tilfælde var hul i bunden. Så har vi fået dækket en regnvandsbrønd, som sælger havde "glemt" at etablere da han lavede en tilbygning. Alt sammen i 2007. Samlet udgift over 100.000. Sidste sommer fik vi dækket en totalrenovering af ca. 200 m2 facade, dvs. sandblæsning, ny puds og maling. Samlet udgift godt 200.000. Den sag vi pt. er igang med er lovliggørelse af en tilbygning fra 1980. Sælger har søgt og fået byggetilladelse, han "glemte" bare lige at opføre tilbygningen i henhold til det han havde fået tilladelse til. Dvs. at der ikke er noget kap.brydende lag i gulvet og så mangler isoleringen. Han har oplagt spærrene i det flade tag med for stor afstand. Beregningerne af spærenes dimension er forkert, der er ikke engang taget højde for taget højde for tagets egenvægt. I tilstandsrapporten omtales en lille lunke midt på taget. Fakta er at der står ca. 3500 l vand på taget efter regn. Sælger har også "glemt" at når man fjerner 2,5 m af ydervæggen på hovedhuset, så skal der altså lige laves en rem til at bære saddeltagets spær. Det betyder at vores nye køkken skal ned, gulvet skal bankes op, der skal laves forstærkning af spær, og oplægges stålspær til at bære saddeltaget. Det anslås at komme til at løbe op i mindst 500.00 + moms, hertil skal lægges en Ingeniørregning på min. 100.000. Tilbuddene på dette projekt skal være inde i dag kl. 12.00. Derudover har der været en del mindre sager, så som kobberrør det fører brugsvandet over i galvaniserede rør. Ja det var godt vi valgte at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, men tro mig det har ikke været uden kamp at vi er nået hertil. Til sidst: nej vi er ikke glade for huset, det skyldes dog udelukkende, alle de overraskelser vi til stadighed får. Vi købte, iflg. tilstandsrap., et meget velholdt hus hvor man ikke skulle regne med andet en alm vedligeholdelse, og sådan så det også ud. Det vi fik, med lidt god vilje, var et håndværkertilbud!! Det afspejlede prisen bare ikke. Hilsen Jeanni
Skrevet af hpox på 26 sep 2010 22:10
Øh, hvad - - -- spørger bare af simpel nysgerrighed. :o)
thomas.29
Hvorfor bruger du Gori 22 samt dyr oliemaling.
Når nu det er langt nemmere at bruge Gori22. (vandbaseret), evt. grunder og afslutte med 2 gange dyr akrylvinduesmaling.
Og vigtigt: Akrylmaling holder hverken værre eller bedre end alkydmaling.


At bruge vandbaseret grunder, er da som at skyde sig selv i foden
hej Janie.
Ja det beviser jo bare at de tilstands raporter ikke er det papir værd de er skrevet på, der er alt for mange "venne tjenester"
Hej Håndværkeren Du har helt ret!! Det er helt grotesk at et stort "velrenomeret" firma (som iøvrigt har reklame her på siden) laver sådan noget lo... Faktisk opdager den fyr der laver tilstandsrapporten ikke at der er et badeværelse for meget i huset i forhold til BBR meddelelsen. Forklaring: Den sagkyndige oplyser at han har fået udleveret BBR medd. da han besigtiger huset!! Det er bare ikke muligt, da BBR medd. er dateret 3 dage SENERE. Denne BBR medd. mangler et badeværelse, og sælger må på vores anmodning fremskaffe en ny. En anden del af forklaringen er at sælger ikke har søgt byggetilladelse til en tilbygning på 15 m2, der indeholder entre og badeværelse. Jeg har søgt og fået byggetilladelser på 5 tilbygn. som sælger har opført. Hilsen Jeanni
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også