Aftræk til emfang

Hej. Jeg har købt et Gorenje emfang: http://lavpriskoekken.dk/shop/gorenje-vaegmonteret-emfang-19012p.html Jeg er også kommet i besiddelse af noget isoleret alu flex slange, og vil gerne vide om det kan bruges til aftræk. Det er af mærket DEC, og hedder Sonodec 50, 133 x 7.5. Det ligner meget dette: http://www.dukaventilation.dk/PRODUKTER/Sp%C3%A6ndeb%C3%A5nd---flexslanger---mm/Isoleret-alu-folie-flexslange.aspx Jeg ved godt at det ikke er 150 mm, men der medfølger en studs til emfanget som passer i slangen. Kan jeg bruge dette, eller er jeg nød til at købe noget helt andet?

Hvis man ikke prøver, lærer man aldrig af sine fejl.
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis de 7,5 står for diameter, så kan du godt droppe at bruge det, din emhætte vil miste flovet og dermed nedsætte suget væsentligt.

 

V.h.  Håndværkeren

Den kan nok aldrig blive for stor, 133 mm er rimeligt, så det går nok. Husk at have vinduet på klem når emhætten bruges, ellers suges al jeres gode varme ud af hytten.
Hej, og tak for svaret. Vil det sige at selve typen af slange er god nok? Hvis man ser ind i selve slangen, er der meget små perforeringer i selve aluminiumet.

Det er lykkedes mig at finde frem til produktbeskrivelsen:
http://www.decinternational.com/website/docs/webshop_catalog.asp?view=sub&cid=7,8,5&code=ACOUSTIC,SONODEC,SONODEC50&sort=usernumber_04%20ASC,%20items.itemcode%20ASC
Direkte link til PDF:
http://www.decinternational.com/website/docs/BDBinDoc.asp?Id={BF3DEE8C-AF41-43AD-93DB-073588FB3660}

Jeg har fået slangen af et familiemedlem der havde et firma, som brugte det til ventilationssystemer.

Vores gamle emhætte var tilkoblet med noget almindeligt flex slange, som så var isoleret oppe på loftet, men det gav en masse problemer med kondensvand. Og nu da vi renoverer køkken, vil vi ikke gerne have vand til at dryppe ned på en ny bordplade i olieret træ.

Hvis man ikke prøver, lærer man aldrig af sine fejl.
Ja det er ikke så smart med kondensvand i den slange, men prøv at lade emfanget kører en 15 minutter efter i er stoppet med at bruge komfuret. Så slangen kan blive luftet rigtigt ud, noget kunne jo tyde på at der er et for lille flov i slangen. Hvis slangen er meget lang kan det blive nødvendigt med en extra ventilator ved udgangen ud i det fri.
Hvis du har mulighed for det så lav det med spiro rør. Det er ikke så dyrt. det leder luften enormt meget bedre end flex slange og er let at isolere med rigtig isolering.

http://www.vvs-eksperten.dk/index/spiroror-405

Jacob
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis