Lys på rideplane, UDEN kabler?

Hej alle, vi har en hestepension, hvor vi har en stor ridebane, og et meget lille ridehus. Derfor vil vi gerne ride ude hele året, men det er lidt svært nu det begynder at blive tidligt mørkt. Derfor skal vi have lys på banen. Banen er 20*40 meter. Selve gården ligger lagt fra ridebanen, så har fået et tilbud i materialer på 50.000 kr!! Hvilket vi ikke lige har pt. Derfor vil jeg høre om der findes projetører der kører på batteri eller solceller? om det overhovedet fungere - eller om vi skal glemme alt om lys på banen... Håber nogle kan hjælpe! Tak!
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Vikki.
Der findes da noget der hedder en nødgenerator, i kan faktisk få sådan en for en 3000,00 kr. og så skal der jo bare trækkes kabler og opsættes lamper. Det kan vel gøres for en 5000,00 kr. ialt. Hvis i gør arbejdet selv
Og så huske at købe benzin til generatoren.

V.h.  Håndværkeren
Hvis man ikke gider at høre på en generator.
Så kan man kigge på solpaneler til 12v og så lade på batterier, der så trækker nogle arbejdslamper/projektører til biler/traktorer.
Solpanelerne og lader kan købes hos bådudstyrs og camping butikker.

Det koster nok mere end generator løsningen.


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

skal der ikke nogle seriøse solceller til for at oplyse 20 x 40 meter? :-)

/cs

og husk i skal søge kommunen om at sætte lys op på ridebanen, i værste tilfælde kan de kræve det fjernet.
Skrevet af csteinod på 17 sep 2010 11:17
skal der ikke nogle seriøse solceller til for at oplyse 20 x 40 meter? :-)
Især nu hvor vi går mod den mørke tid, er solceller ikke meget bevendt uden det bliver et stort og meget dyrt anlæg. Så er det nok ikke 50 kilo men 150 kg der skal til.
Man kan få en lille generator der kun yder omkring 500 w. til under en tudse, men så skal der bruges sparepære, ellers vil den ikke kunne trække det. For det er jo kun på spidsbelastning den klare 500 w. skal den køre i et par timer skal man nok ikke forsøge at hive mere end 400 w. ud af den.

Annonce
Men når du skriver at vi kan skaffe en generator og så skal der ellers bare trækkes kabler og sættes lys op. Er det så bare kabler fra generator til lamper eller hvordan?
Hvor bor du henne i landet?

Wikke

Jeg bor meget langt fra hvor du bor, kender du ikke postnumrene ?
Ja en generator er udstyret med et eller to 220 v. stik hvori du bare jager stikkene i fra lamperne. Det væsentligste er at generatoren bare skal stå under et tag af en art så det ikke kan regne på den, den må ikke bruges inden døre ! og at du så sørger for at samlestederne (stikdåser ect.) holdes tørre så virker det. Hvis du kan bruge lysstofrør har vores Onkel Harald nogle der er stinktætte så de kan monteres udendørs og ellers har han nogle lamper med lavenergi pærer som dem der bruges nu om dage på byggepladserne, de er 100 % vandtætte. (dog ikke under vandet )

Skrevet af sluppermand på 17 sep 2010 12:02
og husk i skal søge kommunen om at sætte lys op på ridebanen, i værste tilfælde kan de kræve det fjernet.
Det er et spørgsmål om hvor højt de sætter lamperne, for er de under 2 m. er det som have belysning, og så var der nok en del have ejere der skulle igang med at søge !

Ahh havde ikke set der var postnummer i siden...
Tak for alle jeres svar - kan helt sikkert bruges!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis