Renovering af 1. sal: nogen erfaringer med prioriteringen?

Kan vi opdele vores kommende renovering af 1. sal, så vi først får ny tagbeklædningen/undertag og på et senere tidspunkt kan ordne selve "indmadden"?

Er der nogen der selv har renoveret 1. sal som vil fortælle lidt om deres erfaringer?
 
Vi står nemlig over for en større renoveringsopgave på 1. sal af vores ældre hus (1906) på 1½ plan. Ud over ny tagbeklædning (vingetegl på fast undertag) vil renoveringen også omfatte ny "indmad"; tidssvarende isolering, vægge, el, plankegulv og nyt badeværelse m.v. Da vi ikke kender ikke de enkeltes spærs tilstand, og måske risikerer at dele af dem skal udskiftes, synes jeg det er lidt svær at estimere udgifterne før vi ER gået igang. Derfor kunne det være rart hvis du kunne færdiggøre udenfor, så vi derefter ved hvor mange penge vi har tilbage til "indmadden".

Jeg er klar over at der er en hel del fordele i at gøre det hele i samme omgang, men er der for meget ekstraarbejde i at opdele projektet?

Vi forventer at have professinelle på undertag, tagbeklædning og badeværelse, men vil ellers selv klare nedbrydning og de øvrige indvendige opgaver.

 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har gjort det samme sidste år. Jeg har fortrudt 2 ting: Vi har loft til kip og ovenlysvinduer højt oppe. Disse skulle have været elbetjente - er ikke meget dyrere end de alm.
Derudover ville jeg idag have valgt en form for intelligent el såsom IHC / Zensehome el. lign.

Alt vores er bygget op i gips som ikke har fået filt inden det blev malet. Det er noger i bør overveje - det er væsentligt nemmere at have med at gøre hvis der senere skal lappes huller el. lign.

Knæk og bræk

Carsten

 

Det kan i sagtens, der er intet problem i at få skiftet taget først, også lave renoveringen af 1.salen senere hen.

Specielt ikke hvis der taget forbehold for det hele vejen igennem, dvs. laves der opretning i forbindelse med tagrenoveringen, så laves denne selvfølgelig i højt spærtræ så der laves plads til den nye isolering osv...

Husk også at tænke over indretningen på 1.salen med det samme, så placeringer af evt. velux tagvinduer osv..  allerede fra starten lægges rigtigt.

Skulle der være spær der er i meget ringe stand, så vil det i forbindelse med opretning af spærtræ ikke være særligt bekosteligt at udbedre dette, så forvent ikke den store ekstra udgift i den forbindelse.

Inden i går i gang med alt for meget vil lidt byggerådgivning være en rigtig god ting, enten som ekstern hjælp eller bare sammen med en af de håndværkere i benytter jer af, feks. tømrermesteren da størstedelen af den renovering netop er tømrerarbejde, vil han kunne komme med en masse inputs til jer, og give jer ideer og løsningsforslag som i måske ikke selv ville komme frem til.
Det kan i sagtens - og det bør I gøre, hvis I er en familie!
Men overvej grundigt før i går i gang, om det er realistisk.
Hvordan skal ruminddelingen skal være - hvis den skal ændres?
Ovenlys og evt. kviste skal selvfølgelig laves i forbindelse med tagudskiftningen, så der ikke efterfølgende skal laves hul i taget.

Det er et stort projekt selv at bygge en førstesal, men I kan samtidig spare et stort beløb på at bygge det indvendige.
Vær dog realistiske i forhold til tidsforbruget - en nedrivning og efterfølgende genopbygning vil vel typisk tage to professionelle tømrere ca. to måneder.

Sørg så vidt muligt for at projektere hele forløbet før i går i gang.
Få kranet materialer ind på loftet og overvej om klart genvex eller lign, når I alligevel har det hele splittet ad.

Vi købte et 50-er hus med 45 graders taghældning og har været (er tildels stadig to år efter vi gik i gang!) i gang med et lignende projekt. Vores krav var at der skulle være tre værelser og et badeværelse, som tidligere manglede.

Vi valgte at lave to hemse over værelserne - en selvstændig på den ene side af skorstenen (står i midten af huset) og en hems, der tilhører det mindste af de to andre værelser - hemsene regner vi med kan komme til at give en god fleksibilitet, hvis vi skulle gå hen og få brug for tre børneværelser (der er nu tre værelser på førstesalen,med en lidt anderledes ruminddeling end tidligere).

Vi valgte præfabrikerede kviste med flunkvinduer fra Attic - tre i alt.
To med 120x120 vinduer som sidder i hvert af værelserne mod syd mod fjorden og en med 180x120 vindue, som er placeret mod nord, hvor der skal være badeværelse. Denne kvist har givet nogle ekstra brugbare m2 til badeværelset.
Vær dog varsomme med ovenlys og kviste på et gammelt hus - ovenlys hører strengt taget ikke hjemme på et gammelt hus - og kviste må ikke være for dominerende - kommer nemt til at ligne kæmpe ørevarmere på huset!

Vi valgte gulvvarme - dlh thermogulv-løsningen og et 14 mm plankegulv i fyr ovenpå.
Vi har desuden lavet synlige hanebånd - det står som fin kontrast til de hvide vægge og lofter - og vi har heller ikke brugt filt - af samme årsag som den, Carsten nævner.

Du er velkommen til at spørge videre eller evt. se et par fotos, hvis du lover at taget bliver røde vingetegl ;-)

VH
Haha - Koluda overhale mig vist indenom!
Hej,

Mange tak for de fyldige beskrivelser. Ja, der er mange overvejelser inde over før vi går igang, så jeres erfaringer er bare med til at eliminere nogle af usikkerhederne.

Først og fremmest hæfter jeg mig ved at I mener det sagtens kan lade sig gøre at klare tagbeklædningen først og så vente med "indmadden" til senere. Det giver lidt ro i maven at vi kan dele projektet lidt op.
 
Og, ja, vi skal naturligvis have røde vingetegl som passer til huset

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også