Ny støjsvag oliebrænder, hvilken?

Vi står og skal have ny oliebrænder på vort fyr, og har bl.a. én "betingelse"/et ønske: Den skal først og fremmest være støjsvag.

Nogle der har kendskab til hvilke fabrikater der kan honorere det krav?

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Vi står og skal have ny oliebrænder på vort fyr... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Lars F. på 11 sep 2010 16:36
"je_ns" og "snedkerlim": Tak for tippet, det kunne være man skulle kigge efter nyere brugt.

Med venlig hilsen

 

Lars F.

eller b10'eren - her heder den bare Viscolux: http://www.dba.dk/oliefyrmodel-beo-10-fvtyp/id-68161294/
Sjovt, jeg har lige selv siddet og kigget på sådan en Siemens, bare på Gul & Gratis ;-)

Med venlig hilsen

 

Lars F.

Hvad er det for noget støj du vil begrænse? Når man taler om støj på et oliebrænder er der jo flere slags støj og visse af dem kan du ikke selv direkte gøre noget ved.
Dels har du blæserstøj og dels har du typisk flammestøj. Førstnævnte kan du antagelig få en leverandør til at erklære, men hvad kan du leve med? Flammestøj er den buldren, der fremkommer inde fra kedelrummet når brænderen kører og er samspilsrelateret mellem brænderen, fyrboksens udformning, kedelstenene og af til endda skorsten og trækforhold på denne.
Efter min bedste overbevisning er det ofte sidste der er de værste og samtidig ofte dem du ikke kan gøre noget ved. Hvis du har kedlen stående op ad en væg mod et opholdsrum vil du typisk ikke kunne høre blæseren fra en fornuftig brænder, men tydeligt bulder fra kedlen – især hvis det er en ældre pladejernskedel.
Flammestøj kan nogle gange ændres ved skift af dyse til f.eks. mindre med andet spredningsmønster (og større dysetryk) – hvis vel at mærke hvis kedelfabrikanten accepterer det…

Du vil aldrig kunne opnå en (mærkbar) besparelse på at skifte brænderen alene med mindre den foregående er defekt, dårligt indreguleret (gal dyse, forkert dysetryk mm) etc. Det er samtidigt farligt, for en overfyret kedel vil på et tidspunkt udvikle brand og røg pga. uforbrændte olierester i fyrboksen/brændkammeret.
Det er til enhver tid kedlens nyttevirkning og indregulering af denne der afgør din økonomi eftersom de sammenlignede brændere vil skulle indfyre samme energimængde under sammenlignelige forhold.
Brænder er noget man skifter, hvis omfanget af de slidte dele bliver så stort, at det retfærdiggør købet af en nyere!
Selve det med besparelsen (eller mangel på samme), er vi også nået frem til. Der er i det hele taget mange varmeløsninger der ikke er rentable hvis vi kun taler ren besparelse i kr./ører, men som skal forsvares af at det man har i forvejen evt. er udskiftningsmodent.
I forvejen bruger vi næsten ingen olie, idet vi ad åre har haft held til at nedbringe vort forbrug til et absolut minimum, bl.a. ved at isolere alt vi har kunnet på huset, samt ved at købe en dejlig Morså-ovn, der faktisk står for varmen i hele huset når det er nødvendigt. Derudover har vi en varmepumpe (er det ikke det det hedder?), et klimaanlæg der også kan varme - købt for at køle på de varmeste somre, men vi bruger det en sjælden gang til også at varme op, hvis vi om vinteren står op til en kold stue, og brændeovnen ikke rigtig vil så hurtigt i gang som vi kunne ønske. Den varme anlægget giver, skulle stadig være væsentlig billigere end den fyret producerer.
Så det eneste vi faktisk bruger fyret til er brugsvand, samt varmen i gulvet på badeværelset, men idet fyret står i kælderen LIGE under soveværelset, og det giver et ordentligt "drøn" hver gang det starter op, samt en mærkbar brummen herefter, fik jeg lysten til at undersøge om det evt. var muligt at nedbringe dette støjniveau.
At dette så måske ikke kan lade sig gøre pga. de parametre der nævnes ovenover, undrer mig egentlig ikke, da det lyder logisk med forklaringen om hvor støjen stammer fra, men uden at have forstand på det, tænkte jeg at det jo MÅSKE kunne lade sig gøre at minimere denne.

Med venlig hilsen

 

Lars F.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis