Egen lavet solfanger styring

Hej til jer. Jeg er godt igang med at lave min egen solfanger styring, baseret på en Arduino. Først lidt info om hvad jeg har og ønsker. Jeg har et fastbrændselfyr som varmer en 250L beholder op. VVB beholderen er en elektromet med 2 spiraler og 1 el patron. Jeg ønsker primært at solfangerne skal bruges til at varme huset op. (gulv og radiatorer) Jeg forestiller mig, at løsningen i den vedhæftede fil, ville være den optimale for mig. Jeg er så nået til et punkt hvor jeg er lidt i tvivl. Og her skal jeg så bruge jeres ekspertise! Hvornår og hvilke betingelser skal der være for at trigge 3vejs ventilerne? Løsnings modellen er forresten en jeg har stjålet fra http://www.vvs-eksperten.dk/upload/2-solvarmemontagevejledning0609.pdf På forhånd tak
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg deler forresten gerne kode og diagram på mit arduino setup bagefter hvis det har interesse!
Hej tror der er indsneget sig en lille fejl i tegningen, ved tilslutningen af varmeveksleren, der er vel ingen grund til at solvarmevæsken løber gennem spiralen i tanken efter det har været gennem varmeveksleren, det ville jo blot afkøle tanken igen, og opvarme vandet inden det går op til solfangerne.

Jeg ville nok lade den skifte til varmeveksler, når T4 > 60 grader, så er din vvb varmet nok op, og lade den skifte tlbage ved T4 < 50 grader.
Jeg har fundet frem til, at den løsning der nok ikke vil være den mest svarende for mit behov.
Istedet, er jeg kommet frem til denne http://www.scotte.dk/getdoc.asp?id=107&md5hash=543E04BCACC15A043EDF600F0F36B705
Jeg skal blot lige have fundet frem til under hvilke forhold jeg skal sætte styringen til at gøre hvad.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis