Anlægge asfalt vej

Hej, Vi skal anlægge en ny stikvej til vores nye hus (bygger foråret 2011) og vejen skal være asfalteret, hvilket Munck, Arkil, NCC, Skanska eller ..., må hjælpe os med, men før at holde prisen nede, vil vi lave en del forberedelserne selv. Vejen bliver ca. 170 meter lang og vi vil gerne ha en bredde om ca. 3 meter. Vejen skal anlægges på jord som har været beplantet med raps, byg etc. de sidste 30-40 år. Vi har købt en brugt rendegraver som vi tænkte kunne bruges, men... Hvor meget jord skal man skrabe væk, 300, 400 eller 500 mm eller mere? Hvor meget i bredden, hvis nu vejen skal være 3 meter? (Der skal vel være en ”skrå støtte” på begge sider af vejen så den ikke skrider ved belastning) Skal man ha dræn på begge sider eller er det nok på én side af vejen? Da jorden x antal mm er skrabet væk, skal ”vejen så behandles” med en stampere eller pladevibrator, før man fylder på knust beton eller stabil grus i bunden, eller er det nok at fx. køre med pladevibrator efter at man har fyldt op med knust beton eller stabil grus? Pladevibrator vi skal bruge er på 200 kg, er det nok? Hvor meget knust beton eller stabil grus skal man fylde op? Skal man bruge noget andet materiale end knust beton eller stabil grus? Og tilbage til dræn, graver man ud til dræn FØR eller EFTER at man har kørt med pladevibrator, i forhold til at pakke jorden sammen? Hvor meget ved siden af vejen skal drænet ligge? 170 meter giver en del fald på drænet, hvor meget fald skal der være per 20 meter og hvilken dyb begynder man på?
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hpox
hpox
4759 8250

Alfaltudlægning er meget dyrt.

Derfor er det jo overordentlig vigtigt at grundlaget er i orden.
Jeg kender ikke meget til vejbygning udover at der skal anlægges på bæredygtig bund. Noget tyder på at I ved endnu mindre.  :o)
Må jeg foreslå at I allerede nu indhenter tilbud på HELE arbejdet, men splittet op i to etaper, nemlig jord og grusarbejdet og asfastudlægning.
Med den begrundelse i første omgang at vejen skal bruges som byggepladsvej inden den skal asfalteres. (For at tung trafik ikke skal beskadige asfalten)
Derved får I jo kontakt til nogle vejfolk. Og så skal I kræve at den vindende asfaltentreprenør skal være behjælpelig med lidt gratis konsulentbistand. Så I får lavet det jord- & grusarbejde helt rigtigt.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Knust beton til indkørsel
  Lav-Hus (26 svar)
 2. lave vej af ler..
  Lav-Have (7 svar)
 3. Ny grusvej
  Belægning, udsmykning og blomster (9 svar)
 4. Anlæg/udbedring af grusvej
  Lav-Hus (7 svar)
 5. Knust asfalt i indkørsel
  Belægning, udsmykning og blomster (16 svar)
 6. Genetablere Markvej
  Lav-Have (4 svar)
 7. Nedrivning af stald og anlægningen af ridebane
  Lav-Hus (14 svar)
 8. Materiale omkring drænrør og mængde.
  Lav-Have (7 svar)
 9. Omfangsdræn omkring huset
  Lav-Hus (3 svar)
 10. Knust asfalt contra knust beton
  Lav-Have (5 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her