Få godkendt rum til beboelse

Hvor vi bor nu, er der en del af huset som ikke er med i BBR, da de står som "ikke godkendt til beboelse". Det drejer sig om en stue og en entre, som har status af "udhus", men som ligger midt i boligen. Begrundelsen kan være enten manglende redningsåbninger eller for lav lofthøjde. Det ved vi ikke med sikkerhed...... Uanset hvad, så er der rettet op på begge dele nu og det er ikke til at se forskel på de to rum og så resten af huset der hele tiden har været godkendt. Vi vil selvfølgelig gerne have tingene i orden - bla. med hensyn til forsikring, men hvordan foregår det med at få godkendt rummene i BBR? Skulle vi egentlig have søgt byggetilladelse først, eller er det bare os selv der skal måle op og så angive det nye beboelsesareal til BBR? Det er vel ikke så enkelt, men hvem afgør så, om vores stue er godkendt eller ej?

Med hus bestående af 50% kvali fra 1877 og 50% klamp fra 1970 - Unødvendigt at sige, hvilken del der kræver den største renovering.........

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vær opmærksom på at det øger dit boligareal, hvis det medregnes.
Dermed stiger din ejendomsværdi, og dermed ejendomsskatten.

Men eller så tag alle relevante oplysninger, med til teknisk forvaltning, så kan de vejlede dig.

mvh jens
Vi er godt klar over stigningen i ejendomsskatten, men vi har jo ikke rigtig noget valg, hvis vi gerne vil have forsikret hele huset og ikke kun 55 m2 :-) Vi tager fat i TF, når vi er helt færdige.

Med hus bestående af 50% kvali fra 1877 og 50% klamp fra 1970 - Unødvendigt at sige, hvilken del der kræver den største renovering.........

Jeg kan ikke helt forstå det med forsikringen. Forsikringen dækker ejendommen og ikke kun den del der er godkendt til beboelse. Vores skur er ikke brugt eller godkendt til beboelse men hvis den skulle brændes ned eller blæse væk så regner jeg med at vores forsikringen dækker.

Jeg tror der er en del ting I skal være opmærksom på ud over en stigning i ejendomsværdien. Fx hvad med byggeprocenten, kan i komme til at overstige grænsen? Så er der mærkelig ting som antal stikkontakter, her skal der være en vis antal per kvadrat meter. Vi har en kælder værelse som vi har renoveret og selv om den er ikke godkendt til beboelse skulle der være fem stk stikkontakter og de må ikke være lige ved siden af hinanden!
Byggeprocenten er ikke noget problem. Grunden er 850 m2 og det samlede boligareal kommer op på 120-130 m2.

BBR-arealet er vel også relevant i forbindelse med salg eller vurdering mhp. lån i friværdi?

Vi fik at vide, da vi tegnede forsikringen, at den blev beregnet ud fra BBR-arealet og i policen står også "beboelse 55 m2" under hvad der dækkes.

Hvordan finder vi ud af hvilke regler der gælder for at et rum kan godkendes? Er det også TF vi skal have fat i - og er der en decideret facitliste, eller må man bare prøve sig frem og håbe på at det går igennem en godkendelse?

Med hus bestående af 50% kvali fra 1877 og 50% klamp fra 1970 - Unødvendigt at sige, hvilken del der kræver den største renovering.........

Du skal have lavet din forsikring om, så den dækker det rigtige boligareal, prøv at ringe til dit forsikringsselskab, og forelæg dem sagen, det burde da ikke give problemer.
Du vil helt sikkert stå dårligt i dag, hvis dit hus blev "totalskadet"
Så finder du ud af med TF hvad, de kræver for at lave det om til beboelse.
Det vil jo nok kræve en byggetilladelse, men så bliver alt jo også efter bogen

mvh jens

Annonce
I det følgende antager jeg at alt bliver lavet efter "bogen" altså bygningsrelementet og at I overholder eventuelle servitutter, lokalplan mv. for jeres område. I skal have en byggetilladelse fra TF. Det er normalt ikke noget problem at få den selvom byggeriet er påbegyndt. (Ikke at jeg anbefaler denne fremgangsmåde) Det er ikke lovligt at kræve byggeriet revet ned pga. manglende byggetilladelse, hvis der ikke vil være problemer I at give en sådan. Hvis I bor i landzonen vil byggetilladelsen formentlig være betinget af at I også opnår en landzonetilladelse. Når byggeriet er færdigt skal i færdigmelde det til TF. De vil så som regel få opdateret BBR, men tjek det lige efterfølgende, da det er jeres ansvar at BBR indeholder de korrekte oplysninger på jeres ejendom. Med hensyn til forsikringen, ja så ville jeg ringe til dem og sige at I ombygger de nævnte rum til beboelse. De vil sikkert sige at jeres nuværende forsikring skal justeres når byggeriet er færdigmeldt.

 Henning, Lolland

BBR skal ejeren indberette til. Registeret skal beskrive de faktiske forhold, men har ikke juridisk værdi i forhold til byggeloven. Ofte er der anført bemærkninger på BBRnår kommunen opdager at der er uoverensstemmelser. I sær i forbindelse med hushandler kommer/burde uoverenstemmelser dukke op.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis