karm

Hej forum
står og skal lave en tilbygning i et sommerhus med 2 store vinduespartier 1920x1250mm. Huset bliver kun brugt i sommerhalvåret, så jeg har ikke tænkt mig at smide mange penge efter projektet. Mit spørgsmål er om man kan bruge trykket reglar, da dim. passer perfekt i størrelsen og selv fræse en passende fals til vinduet der skal fastmonteres ?
på forhånd tak
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nej det kan du ikke, for du må under ingen omstændigheder have trykimpreneret træ inden dører, og det uanset om du smadre en masse maling på.

V.h.  Håndværkeren
Hej

Jeg synes du lige skal læse følgende pjece udgivet af :
Dansk Træbeskyttelse, Trælasthandlerunionen og Træbranchens Oplysningsråd i samarbejde med Miljøstyrelsen.
Støttet af Nordisk TræbeskyttelsesRåd og Svenska Träskyddsföreningen

http://www.hoeeghagen.dk/dk/produkt/HH_Trykimp.pdf

Du må godt bruge det indendørs, det kan dog anbefales at undgå importeret træ hvor der er imprægneret med krom, da det kan være allergifremkaldende.
Steder, hvor det ikke må anvendes er også angivet i pjecen, det er blandt andet hvor der er levnedsmiddelkontakt.

Håndværkeren har ret i, at det vist var forbudt på et tidspunkt, men det var dengang der anvendtes arsen til imprægnering, dette er idag forbudt at anvende og også at importere træ, hvor dette er anvendt.

Og jeg tvivler lidt på holdbarheden af en alm reglar, det er næppe det fineste kernetræ de er lavet af, -men selvfølgelig, hvis du kan lave det sådan, at det er nemt at skifte senere, så kan det jo være et forsøg værd.
Det er overhovedet ikke noget problem at anvende trykimprægneret træ indendørs. Som det osse fremgår af ovennævnte skrivelse.
Det vil derimod være nærmest tåbeligt at anvende reglar som ikke er imprægneret, til vinduer. Reglar er noget af det ringeste træ der kan købes.
Trykimprægneringen gør sådanset ikke trækvaliteten bedre, det rådner bare ikke nær så hurtigt.
overvej at bruge lidt ekstra på noget rigtigt vinduestræ. Det er ikke noget du bliver ruineret af, og arbejdet er det samme. En trykimprægneret reglar er ikke lige sagen til en karm

http://www.lyrk.dk
@Naveren > Har du også et bud på, hvor vi almindelig dødelige kan købe rigtig vinduestræ ?? - Og hvad sådan noget koster? Det har de vel ikke på lager på trælasten ?

de har det i nogle trælaster her på Fyn, og har de det ikke kan de bestille det hjem. Prisen ligger fra 40 kr pr meter inkl moms for 45*120. Som med alt andet så følger prisen kvaliteten, så man kan sagtens få noget der er dyrere.

http://www.lyrk.dk
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også