Bygning af første sal

Hej,

Vi har kig på et dejligt hus bygget i 1978 beliggende i Nordjylland og på lidt over 150m2. Huset har kun to børneværelser hvor vi på sigt ville få brug for to mere, men beliggenheden er simpelthen super ideelt. Vi overvejer dog om vi skal købe huset og så bygge en første sal på. Der er flere huse i området i 1½ plan og vi kan godt holde os indenfor byggeprocenten. Ved at bygge en første sal på vil vi tilmed få en dejlig havudsigt, hvilket er årsagen til at vi forventer at huset også vil stige i værdi.

Vi har tænkt på at få en håndværker til at lave det udvendige skelet hurtigst muligt efter købet og så bruge de næste par år på at lave det indvendige selv.

Er der nogen her der kan give et bud på hvor meget vi i første omgang skal regne med at skulle betale for det udvendige arbejde - og dernæst hvor meget materialerne til det indvendige koster.

Gode råd fra folk der har prøvet noget tilsvarende modtages også gerne.

På forhånd tak,
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nogle i min familie har gjort nøjagtig det samme (også i nordjylland, solsiden - og nu med fjordudsigt ;-)). Deres hus var godt nok kun på 110-120kvm + den nye overetage.
De fik tømrer til at skifte spær og lave komplet ny tagkonstruktion med et par velux vinduer. Alt det indvendige samt gavl og altan stod/står de så selv for.... de er pt. oppe på omkring 600.000 og er så godt som færdige med det ovenpå.
Overetage består af 2x værelser, badeværelse og stue.

Husk trappe samt ombygning af eksisterende hus for at få indretningen til at gå op i en højere helhed.

Vh
Rasmus
Tak for svaret. Det lyder til at være et meget tilsvarende projekt udover at huset vi kigger på er lidt større. Ved du hvor meget af de 600.000 gik til at få lavet det udvendige af håndværkeren?
Hvis vi skal i gang fra starten af, som vi helst vil, vil vil formentlig kun have omkring 200.000 til at få lavet det udvendige - og det indvendige vil vi så selv lave som vi har råd til det. Vi vil kunne lægge 5-7000kr til side hver måned til at lave det resterende.


Ved det faktisk ikke, men tag da og få et par uforpligtende tilbud fra et par håndværkere. Så er i meget bedre stillet til at tage beslutningen.

Held og lykke
Rasmus
Det har vi også tænkt os. Vi ville bare lige have en ide om hvor vidt vores projekt var helt urealistisk inden vi gik til en håndværker. Havde andre steder på nettet læst at en første sal hvis det meste skal laves af en håndværker ville koste ca. halvanden million. Derfor var vi lidt bange for at vi var helt forkert på den vedr. økonomien i dette projekt.
Hej "Ålborg"

Vi skal nøjagtig samme øvelse igennem og vi forventer at få bygge opstart starten af august.
Grund plan på huset er 130 m2 ca og vores tømrer skal lave fra tegl og ind til dampspærre (gamle spær af, nye op, montering af 12 stk. Velux vinduer, galv vindues parti, isolering op til krav). Her regnes der med ca. en halv mill for dette projekt.

Resten indvendigt skal så ligges oven i og det kommer vel også derop af  

Men husk at få lavet en kommune godkendelse i god tid idet de nye regler giver kommunerne 8 uger behandligns tid

Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis