Saltholm

Hej.

Vi var en smut på Saltholm i går. Vi var der for 4 år siden, men da havde vi junior med, så det blev et kort ophold, der var for få isboder og playstations til at vi kunne holde hans interesse fanget

I går var vi kun os to, så vi havde lidt bedre tid. Ville egentlig udforske den nordligste del af øen, som er tilgængelig hele året. Det meste af øen er forbudt område i fuglenes ynglingsperiode, og det sydligste er hele året af hensyn til sælerne. Men følger man stierne, mødes man ret hurtigt af et 'Privat område' skilt sydpå og et kviehegn med 'Løstgående tyre' skilt mod øst. Så man må 'nøjes' med Hans Zimlings museum i den første klynge huse ved Barakkebroen, men det er nu også rigtig hyggeligt og spændende.

Besejling:
Da vi var der sidst, havde vi kun GPS og båkelinien at rette os efter, så det var lidt med hjertet siddende i halsen, da den gravede rende ikke er specielt bred, og der er dybder ned til 60 cm lige op ad. 'Havnen' var blot noget betonmole og en læmole, se billedet fra Google Earth:

Så vi blev lidt overraskede i går, da vi yderst i løbet så en anduvningsbøje og cirka midt på løbet et par tydelige sideafmærkninger. Især når man sejler ud igen er det rart, ikke at skulle holde øje med båkelinien i bakspejlet.
Også selve havnen har fået et løft, læmolen er blevet landfast, og der er lavet et par ekstra flydebroer.

Bevares, der er stadig ikke endre faciliteter end det blå lokum, men det har virkelig gjort en forskel.

I den gravede rende er der dybder så lavt som 1,2 meter, så det er ikke kølbåde, der slås om pladserne i havnen

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er et hyggeligt sted at komme.
Jeg var der sidste år, i min kølbåd, Bianca 27 der stikker 1,45 m. på mit kort står der også 1,60 m i sejlrenden. Vi sejlede dog for motor gennem renden og med laveste styrefart og et øje på ekkolodet.
Da vi var der lå der 4 andre sejlbåde.
Vi fandt ud af, at man skal holde sig fra det inderste basin i havnen,(indenfor broen med knækket) der stod vi med det samme på grund.
Venlig hilsen Jesper
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis