Gips uden på gasbeton

Hej.

Vi har købt et gasbeton hus fra 1966, hvor der indvendigt er sat en blød masonite plade på de fire ydre vægge. Dette giver væggene sådan en pap agtig og irriterende lyd samt følelse.
Mit spørgsmål lyder så på, om hvorvidt man kan sætte et eller to lag gips, uden på masonitten, for at give en bedre overflade til at sætte væv og lignende på. Er lidt i tvivl om masonitten vil kunne tåle at blive spærret inde, mht. fugt og lignende.

På forhånd tak for svarene

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skynd dig at få det fjernet, det er forbudt at have på vægene i dag, og så kan du godt sætte gipplader på. Men det bedste ville være at få pudset vægene op igen.
Der er dog lige et spørgsmål, hvis der ikke er isoleret, er det bedst med gips plader og isolering under. Du kan få gipsplader hvor isoleringen sidder fast på den ene side, de kan så limes op på væggene.

V.h.  Håndværkeren
Jeg har brugt dette: http://byggesystemer.knaufdanogips.dk/xpdf/knauf-danogips-varmvaeg-2009.pdf

Super nemt at arbejde med. Og det virker!


Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...
Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Ser ganske smart ud, men også en dyr omgang til hele huset.. Budgettet er stramt, og der var ikke afsat til dette.

Lige et bonus spørgsmål;

Varmeanlægget er naturgas, som via en blæser sender varm luft rundt gennem nogle kanaler, hvor der så i de forskellige rum er nogle riste man kan åbne/lukke alt efter om man vil have varme, eller den skal gå videre. Der er ingen radiatorer i huset.
Ved enten at bruge de ovennævnte varmvægs gipsplader, eller ved at montere en lægte og efterisolere med 95mm + 2 x gipsplader, vil man være nødt til at rykke spjældene ud. Nogen der bekendt med dette system, og evt. selv har efterisoleret indvendigt?

Problemet er, at åben/luk metoden fungerer ved at en jernplade enten lukker risten helt, eller åbner sig, og fører luften fra hullet ud i rummet. Skruer man bare spjældet af, monterer pladerne, og monterer spjældet igen, vil den jernplade der åbner/lukker ikke kunne nå ned i det hul hvor varmen løber rundt.

En forvirrende og usammenhængende smøre jeg har fået fyret af her, men håber at i er nogenlunde med
Har selv isoleret indvendig varmvæg fra knauf og det kan ikke betale sig. du vil kunne lave det billigere og nemmere med stålregler isolering, dampspærre og gips.og så vælger du også selv hvilken tykkelse isolering du vil bruge.
hvis du har muligheden bør du isolere udvendigt. med facadebatts som pudses. det er selvfølgelig en noget dyrere og mere omstændigt men langt mere effektivt.

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

Annonce
Og med hensyn til dit meget fine varme anlæg, så er du nok nød til at flytte kanalerne under gulvet, er dette ikke muligt må du lave nogle usparinger der hvor ristene befinder sig.
Vi har besluttet os for at bygge et skelet med reglar, 45 mm isolering og 2 lag gips.

Som nævnt er det en gas beton væg der skal isoleres, hvordan er arbejdsgangen?

Hvor skal dampspærren placeres henne? Mod gasbeton væggen, eller mod gipspladerne? Andre ting jeg skal tage hensyn til?

Vi skal i samme ombæring også have lagt nyt tag. Nogen der er bekendt med Wakaflex som inddækning rundt ved en muret skorsten, kontra en bly inddækning. Wakaflex kan gøres for under 1000 kroner, det får man ikke meget for hos en blikkenslager.

Nogen der er bekendte med wakaflex, og kan tale for/imod?
Dampspæren skal side på den "varme" side af isoleringen
Tænk også over, at evt elinstalationer, skal føres korekt ud.

Mvh jens
For lige at slå det helt fast, så er den varme side ind mod rummet? Hvad med luft mellem reglar og væg, skal der være lidt frigang der, eller er det ubetydeligt?
Ja dampspæren skal side ind mod rummet...
mvh jens
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis