LED projektor...

Hej.

Vi klunsede jo en gammel, men rimeligt kompetent, projektor for nogle måneder siden, og den har været rigtig 'god til prisen' (gratis)

Men men men... den har sine nøkker, blæseren kører indimellem som en blind, beruset taxachauffør i New York, og kort efter går den i sort p.g.a. overophedning af pæren. En 'reboot' af den løser normalt problemet, men det er lidt træls.

Problemet er, at nu har vi vænnet os til at se film i biograf-format

Så vi vil morderligt nødigt undvære den, og tænker på at købe en ny... men vi har jo også hørt, at der er en ny generation på vej, som ikke benytter en glødepære, men derimod en LED-lampe.

Hvor vores fylder som 2 skotøjsæsker, bruger strøm som et mindre fjernvarmeværk og larmer som en Volvo 240 på en skidt dag, så skulle de nye LED projektorer næsten kunne være i en tobaksæske, fordi de ikke skal bruge plads til ventilatorer og en stor strømforsyning.

Men når man Googler, får man bare en masse ubrugelige links vedr. LCD-projektorer.

Så er der nogen her, der ved noget om den nye teknologi?

Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911

Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som så meget andet er teknologien ikke moden endnu.
Indtil videre findes LED projektere kun i små mini udgaver med lav opløsning ( ca 800x600) og en lys styrke der er godt 1/10 af de mere alm. lcd modeller.

Dvs. de kan endnu ikke levere et billede der svare til hvad en lcd kan, ingen lunde. Deres strømforbrug er mindre ja, men lysstyrken er det samme, hvilket jo hænger sammen med den mænge watt der bliver brugt

På div. pris agenter på nette fx Kelkoo, pricerunner osv kan der findes LED projektor, men dette må være en fejl da det ved sammenligning med producenternes tekniske data viser sig "bare" at være LCD! Derfor tjek modellerne med producenternes sider.

Der er iøvrigt ikke meget at finde om dem på div. producenters hjemme sider såsom Sony, Epson og Samsung.
Evt. gå til jeres lokal tv/radio forhandler og lad dem fortælle hvad de ved.

STX, HBU, BA Bygningskonstruktør MAK

I gamle dage brugte man halogen lamper til projektore. idag bruger man xenon. idag er en xenon pære stadig langt mere effektiv end en led. samtidigt koster led der virker en arm. så køb du roligt en moderne projektor med Xenon.
I kan dog fuske blæseren og lade den køre konstant.

Jacob
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis