Terrænændringer og brug af haven

Vi vil gerne flytte vores køkkenhave fra forhaven til baghaven men vi har en skrånende grund og tænker på at bygge op nogle små terrasser eller højbeder. På den ene side ligger nabogrunden højere og her har der været nogle jernbanesveller som nu er smulet væk så det passer fint med en terrænloftning. På nabogrunden til den anden side er der ingen terræn forskel. Vi får jord da vi skal grave i forbindelse med etablering af en beton gulv. Hvis vi holder os til en ca. 30 cm er det noget vi skal søge tilladelsen til og hvad er reglerne? Vores baghaven har været en grasplæn indtil nu, skal man søge om ændring af brug til køkkenhave?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
du bør altid se efter om der skulle være tinglyste bestemmelser i deklarationer, byplanvedtægter eller lolalplaner som skal overholdes.
Hvis du ændrer terrrænet væsentligt, så der nu kommer meget mere regnvand og jord ind til naboerne, kan kommunen påbyde dig at ændre forholdene.
Ellers er det ok.
Køkkenurter i jord med jernbanesveller er ikke særligt godt, det kræver et jern-helbred
akselj, du har ret i sædvanligvis, men det holder altså ikke altid i nye lokalplaner, hvor der ofte er angivet nøjagtige reguleringsregler.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis