Generator til vindmølle ?

Hej jeg er igang med et mindre vindmølle projekt men skal have fundet en generator motor, jeg så et sted hvor der var en som skrev at man kunne benytte en motor fra en boremaskine, men jeg har ikke lige en boremaskine til formålet,, så jeg tænkte?

Kan jeg benytte denne ?
 
Det er en motor fra en blender, Der står
XIE CHANG
Model : XC7635M23
Voltage : 230/50Hz

Razzbap -

Hej jeg er igang med et mindre vindmølle projekt... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Den har vist været oppe at vende herinde før - http://www.liskenn.dk

og den gamle tråd.. http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aff/5/aft/9311/afv/topic


/ Claus

Skrevet af Henrik R på 24 maj 2010 09:21
"pumpe vand fra min morfars sø og så over til hans have" jamen det kunne du bare have sagt fra starten.

Hvorfor overhovedet tænke på strøm? Du får alt for meget tab vind -> mekanik -> generator -> evt omformning -> "evt lagring" -> El motor -> Pumpe -> vand

Lav en lille mølle hvor akslen har en krumtap, den bruger du så til at trække en stempel pumpe, ala den som er i de gamle vandpumper man havde i gamle dag. den med håndtaget der skal op og ned.

Du får det til at lyde som en ren umulighed at bruge vindmøllestrøm til at pumpe vand.. Hvis du undersøger sagen, vil du finde at en generator og en el-motor er oppe i området over 95% effektive (alt efter størrelse og type).. En gearing kan også få i 90% klassen (hvis den overhovedet er nødvendig).. Omformning er også i omegnen af 100% effektivt..

Alt i alt, er jeg lige ved at tro, at der vil blive mere tab i en mekanisme, hvor energien skal transporteres mekanisk fra møllen (som gerne skal nogle meter op, for at arbejde fornugtigt) til en pumpe, som jo skal sidde i terrænniveau..

Det være sagt, så tror jeg også du skal ud at lede efter en mere egnet generator.. Du skal gerne have en med høj volt/ampere rating (>12V) med et lav omdrejningstal (ikke mere end 300).. En motor/generator som du viser kører formentligt ved 2000 omdr, som foreslået, og skal op på måske 1000 omdr før den producerer noget nævneværdigt.. Så er det ellers om at eksperimentere med vingedesignet.. Du kan finde en guide til at lave dem ud PVC rør her: http://www.yourgreendream.com/diy_pvc_blades.php ..

Mvh

Mark Herskind

Mark -> Det er nogle optimistiske virkningsgrader du kommer med, hvis komponenterne skal være til at købe for normalt dødelige.

En plejlstang eller roterende aksel koster kun i evt lejer og led, ikke frit svævende materiale.Desuden pumper en mekanisk pumpe ved alle omdrejnings hastigheder.

Men et fint link du kom med. Det bliver nok magen til dem jeg skal lave til min MEKANISKE vind-vandpumpe.
Hvis formålet er at pumpe vand alene, så ser jeg heller ingen grund til at lave strøm ud af det. Jo mere simpelt, jo billigere, mere effektivt og mindre der kan gå i stykker. Ta f.eks. de der Amerikanske store "vindroser" som pumper vand op. Dem må man kunne finde information om på nettet, og de har kørt i årtier, så mon ikke der er noget erfaring på området? Hvis du prøver at søge på nettet kan du f.eks. finde links som

http://www.gnb.ca/0173/30/0173300014-e.asp

og

http://www.ukwindenergy.net/newproducts-pages/pistonwind.html


Gøre 1980'er rækkehus energirigtigt:

Fokuserer ikke på problemer, men på løsninger

Tænker globalt, inkluderer alle relevante årsag/virkning forhold 

Det er efter samme princip (mekanisk vand vind mølle) som de fleste ulands møller til vanding bliver lavet efter -
tjek evt dette link for inspiration til gds projekt
http://www.youtube.com/watch?v=376UAQWKbck

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis