Skimmel problemer

Her følger vores erfaringer med indeklimasyge der skyldes skimmelsvamp i bolig og nogle supplerende erfaringer og tanker om problematikken.

Det hele startede kun to uger efter indflytning i vores nyrenoverede hus og har været eskalerende i de forgange halvt andet år.

Først blev vi utroligt svimle og troede først vi begge to havde fået virus på balancenerven.
Vi oplevede også meget hurtigt influenzasymptomer, voldsom træthed og dårlig korttidshukommelse.

Efter en del research fik vi mistanke til skimmel og fik derfor foretaget en generel undersøgelse, udført af Hussvamplaboratoriet. Undersøgelsen viste dominerende vækst af Aspergillus Versicolor og Penicillium Crysogenum. Yderligere symptomer viste sig som tiden gik i form af kløen og svien i øjne og slimhinder generelt. Svien, stikken og prikken øverst i lungerne, voldsom hovedpine, gigtsymptomer i fingre, nakke albuer og knæ. Voldsom overfølsomhed for parfume og andre skarpe lugte samt kraftige reaktioner af ovenstående når vi træder ind i bygninger hvor der også viser sig at være skimmel.

Vi har forladt huset og har nu ikke boet der i en måned, men oplever stadig høj overfølsomhed overfor skimmel og dufte/lugte. Alt fra parfumer til diesel udstødning fra biler og tog osv. giver slem hovedpine, irritation i lunger, øjne og slimhinder.

Oplever I nogle af samme symptomer er det om at være på vagt! Tal med din læge og bed om en henvisning til speciallæge John Arnved, der er en af de absolut førende på allergi og indeklimasyge i Danmark. Vær dog forberedt på en desværre meget lang ventetid på at komme til. Han tager blodprøver specifikt efter de mange skimmelarter der er kendt for at give indeklimaproblemer, og checker også lungefunktionen med meget moderne udstyr.
Det er meget vigtigt at ikke blive i en skimmelramt bolig, da det kan få meget alvorlige og vedvarende følger.

Følgende citat er fra førende mediciner med speciale i skimmelsygdomme:

”min. 40 % af den danske befolkning har helbredsmæssige gener på grund af skimmel” …meget uhyggeligt og foruroligende tal…

Vi vil opfordre læger under uddannelse til at søge ind på dette felt, da der er stort behov for flere her, og problemet eskalerer tilsyneladende og bliver mere og mere udbredt. Større interesse for problematikken på kommunalt, regionalt og på politisk landsplan efterlyses også, da der ved mere målrettede indsatser vil kunne give mange mennesker bedre hjælp, og i sidste ende spare statskasser for mange penge i forhold til færre følgesygdomme, medicinudgifter og hospitalsindlæggelser m.m.

Større krav til byggesektoren m.h.t. opførelse af sunde og korrekt opførte huse og beboelsesejendomme er også af meget stor vigtighed.

Vi har fundet ud af, at man i f.eks. Sverige og Finland er meget langt fremme i forhold til håndteringen af disse indeklimaproblemer og ”sick house syndrom”. De har også et system der yder kommunal hjælp og støtte til de ramte. Noget vi burde tage ved lære af og få indført hurtigst muligt her hjemme også. Som det er i Danmark nu, er det meget, meget kostbart og svært som privat boligejer, at finde den fornødne ekspertise.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Advarsel mod OBH-Gruppen Indeklima!

Vi har gennem længere tid (1 1/2 år) haft indeklimaproblemer i vores nyrenoverede hus og har en del erfaringer som vi her igennem vil dele med andre i samme uheldige og ulykkelige situation.

Vi vil ADVARE PÅ DET KRAFTIGSTE mod et rådgivende ingeniørfirma som for os har været den absolut tungeste byrde at stifte bekendtskab i dette forløb.

Det drejer sig om OBH-Gruppen Indeklima i Odense som har vist sig at have det hele "i deres mund" men i det virkelige liv udfører de, de såkaldte indeklima undersøgelser på en yderst inkompetent og mangelfuld måde.

PAS PÅ! Gør ikke samme fejl som os at "hoppe på" deres "købte" annoncer på nettet eller salgstaler fra deres ansatte der "kører" efter strikte strategier udstedt af deres "marketingschef". Strategier med eneste formål at suge så mange penge i kassen som muligt uden nogen som helst form for tanke på at der er rigtige mennesker i en meget ulykkelig, svær og presset situation "i den anden ende”.

Eller som vores advokat og to velrenommerede indeklima undersøgelses firmaer uafhængigt udrykker det efter gennemgang af vores fulde sagsforløb med OBH-Gruppen Indeklima,

"DETTE TANGERER REN SPEKULATION I SKIMMELRAMTE MENNESKERS ULYKKE" og "UFATTELIGT UPROFFESSIONELT ARBEJDE DER EFTERLADER DE RAMTE I ENDNU STØRRE HELVEDE END DET DE VAR I, I FORVEJEN".

Hvis der er nogen der gerne vil høre mere om ovenstående eller kunne tænke sig at drage nytte af vores erfaringer med indeklima problemer i det hele taget, er I hjertelig velkommen til at skrive her.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis