Facaderenorvering og facadefræsning?

Kære Forum

Jeg ejer et gammelt hus fra 1911 som jeg overtog i 2006. Efterhulmursisolering begyndte murmalingen at skalle af (det var muligvis tilfældigt sammentræf). Jeg kan se at der under murmaling er et gammelt gult kalklag. Jeg er interesseret i at få en ny facade og selvfølgelig en så billig løsning som muligt.
 
Jeg har overvejet sandblæsning, men det sviner og er vist ikke så velegnet til gamle huse?
Jeg har overvejet hedvandrensning, men er i tvivl om det overhovedet kan få den gamle maling med af?
En håndværker har desuden foreslået opsætning at armeringsnet for at de gamle sætningskader og pudsrevner ikke skal slå igennem igen.

Mit spørgsmål er: Kan man benytte en facadefræser til at fjerne gammel maling og kalklag UDEN at skulle efterpudse hele væggen og så derefter kalke muren igen? Det behøver ikke at være den perfekte løsning men en acceptabel løsning

Mvh Rubek
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg venter spændt på, om der kommer et kvalificeret svar til Rubeks indlæg. Jeg står nemlig i nogenlunde samme situation. Huset er fra 1914 og malingen skræller af flere steder på facaden, der også er præget af, at egeføøj har fået lov til at slå rødder inden under malingen.
I dag har jeg så været i Starck, hvor jeg blev anbefalet at leje en girafsliber, der vist oftest bruges indendøre. Den skulle være nummeret under facadefræseren. Jeg er selvfølgelig bare bange for, at den ikke får slibet facaden tilstrækkeligt, så jeg om to-tre år står med maling, der skræller af igen.

Mvh. Nyeng

nu er det jo efterhånden lang tid siden jeg stillede mine spørgsmål, men jeg kan da gove en opdatering. Jeg fik fræset huset med facadefræsere, herefter banket alt løs puds af.. efterfølgende fik jeg skal glasfiber armeringsnet (weber serbo 97 vist nok) der blev pudset op med Weber multi 280 x2 og efterfølgende en farvet tyndpuds.... resultatet blev fantastisk flot. Selv arbejdet svinede næsten ikke og blev klaret med rullestillads uden plastafdækning.
Facaden er nu diffusionåben så regner ikke med at noget skaller af!
/rubek
du kommer til at skulle efterpudse hvis du bruger fræser og vil have en malet overflade da man kan se sporne fra fræsningen!!
Hej Rubek

Tror der er mange der står i samme situation som dig og gerne vil høre mere. Hvad gav du per m2 for sådan en omgang.
sandblæsning er effektiv, men det kræver afdækning af vinduer og ja det sviner især ind på isoleringen på loftet.
Jeg er også i nøjagtig den samme situation.

Jeg synes også der er et tidsperspektiv i dette, da det kan være en meget tidskrævende omgang at gå i gang med.
Rubek - hvor lang tid brugte du på dette projekt?

Jeg overvejer selv at få det (våd)sandblæst af en prof i samme omgang med udskiftningen af mit tag. Derved vil der være stillads til rådighed og være nemt tilgængeligt i højden. Ydermere ville jeg selv afdække vindues og dørhuller med billig krydsfiner.
Annonce
--> Hr.Herluffe
Well selv om vi er på et gør det selvforum måtte jeg kaste håndklædet i ringen og fik de proff. til at lave skidtet. Fik det lavet sammen med en række andre ting men ca. 400kr pr m2 alt inklusive fik lavet 275m2.... det ville blive billigere hvis man bare skulle lave facaden malingsklar og ikke have tyndpudset.
-->Martin Bo Johansen
Ved ikke hvor lang tid de brugte men 2 mand i 2-3 uger fra start til slut cirka. Det så ud som hårdt arbejde at bruge fræserne, men ikke særlig svært. Opsætning af nettet så heller ikke svært ud, men den fine pudsning ville jeg ikke kunne have klaret selv...

Held og lykke
Jamen 400 kr. per meter lyder ikke så galt. Men hvis man har tid til at klare noget af arbejdet selv, tror jeg man kan spare en del penge.

Har du nogen billeder af projektet?
Jeg kan da godt tage et par billeder af slutresultatet.. Har et par enkelte fra selve processen som jeg godt kan sende. Er der specielle dele du er interesseret i?
Det ville være super at se dele af processen. Evt. et før og efter billede.....
Jeg er spændt på at høre og se hvordan resultatet ser ud om 3-5 år. Hvis det kan holde, er det en god løsning for rigtig mange.

Den billigste løsning på disse gamle facader er absolut en opkalkning af facaden. Det koster kun omkring 1.000 kr. i kalk for hele huset!

God fornøjelse med dit projekt.


Med venlig hilsen


Tibberup Høkeren


www.tibberuphoekeren.dk


Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også