2 afbrydere og 1 PIR i samme opgang?

Kan det lade sig gøre? Jeg har selv fundet et diagram der måske siger hvordan det kan se ud, men er i tvivl om det vil virke, og med hvilken PIR det vil virke... der er jo mange PIR at vælge mellem.

Diagrammet er fra et system med to korrespondance-afbrydere og en enkelt krydsningsafbryder i midten (som min opgang ser ud i dag). Jeg vil gerne (som det ses på det nedreste billede) have flyttet krydsningsafbryderen ud af systemet, og sat en PIR på istedet.

På forhånd tak - mvh Gloggengiehser

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jo, det vil godt kunne bringes til at virke... Du skal i såfald have et par fjeder monteret i dine eksisterende kors. afbryder og de skal monteres som NC (normal close) hvis du vil indskyde den viste PIR i det punkt som din pil viser...



Vejledning til pir - -> http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98757_03.pdf



... Hvis du er i tvivl, så prøv at forklare hvilke funktioner som du ønsker at have.... og hvordan din installation ser ud idag...



Skal din nye PIR erstatte det sted hvor din krydsningsafbryder sider idag ? eller skal den monteres et andet sted?



Mvh Daniel
Hej Daniel - tusinde tak for dit indledende svar, men jeg bliver nok nødt til at forklare lidt mere kan jeg høre:

Faktisk er det det øverste billede der viser hvordan min situation er i dag. Fremadrettet ønsker jeg dog at få en korrespondance til at sidde i midten og øverst i opgangen, men PIR skal sidde nederst i opgangen (ved hoveddøren).

Det betyder vel sagtens, at jeg skal have trukket alle mine ledninger om? Hvis ja, så mangler jeg jo sådan set bare følgende for at gå i gang:

- El-diagram over ledningsføringen og angivelse af afbrydernes placering.
- Bestemmelse af hvilken type PIR der er nødvendig for at få det til at virke.

Aller bedst ville det være hvis bare jeg kunne bruge den mest simple (billigste) PIR der findes hos LK = http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98766_06.pdf

Iøvrigt er mine korrespondance afbrydere af typen 'LK classic' dvs at jeg ikke lige ved om en fjeder er en mulighed? Hvad gør man så??

Jeg håber du (eller andre) kan hjælpe med de sidste detaljer?

På forhånd tak :-)
Mig bekendt er findes der ikke fjeder til LK classic...



Så kan du jo få dem udskiftet til nogle fuga med fjeder tryk...

Alternativ så monter 3 stk. pir i din opgang af http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98766_06.pdf



Så skal du bare have klarlagt hvordan din installation ser ud idag.. Det første diagram viser jo kun de elektriske forbindelser, men ikke hvordan dine rør/kabler fysisk er lagt for at opnå den elektriske forbindelser.... Har du en lampe på hver etage, er hvert enkelt tryk ført op til deres respektive lampe, eller er der lagt direkte forbindelser mellem trykene og derefter til lamperne.... `?



Er det plast eller stofledninger som du har i din installationen, er vi over i stof bør du få en elinstallatør ind over... Ja, eller det bør du under alle omstændigheder, for du må ikke selv pille i den faste installation...
Ok, tak - jeg tror det ender med at jeg vil have to fjeder-fuga, og en pir. Betyder det, at hvis jeg trykke på fjeder-afbryderen så starter tiden i min pir (dvs slukker selv igen)?
Skrevet af gloggengiehser på 25 apr 2010 11:05
Ok, tak - jeg tror det ender med at jeg vil have to fjeder-fuga, og en pir. Betyder det, at hvis jeg trykke på fjeder-afbryderen så starter tiden i min pir (dvs slukker selv igen)?


Det vil jeg mene, men har aldrig monteret pågældene PIR, ( http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98757_03.pdf ) og det fremgår ikke direkte af vejledningen... så er ikke 100% sikker.. men det vil undre mig meget hvis det ikke virker sådan når den er indstil i automatisk...

Du skal være opmærksom på at denne PIR får sin nul gennem den tilsluttet belastning, så det skal være en glødebære (ohms belastning) så du kan ikke bruge den samme med en sparepære eller lysstofrør.

Til dine tryk, kan du bruge alm. fuga 1polet afbryder... denne skal så vendes på hovedet... (= klemmerne skal vende ned af) -- og så en fjeder, som også monteret i bunden (samme ende som klemmerne) så vil den virke som en Normal close kontakt.
Annonce
Inden du går igang med noget som helst - så husk at slukke for strømmen...



og husk at tage billeder af ALT inden du skiller det ad, så er der en chance for at du altid kan vende tilbage til det eksisterende installation, hvis det ikke går helt som planlagt.




Nu har jeg købt følgende PIR:

http://www1.lk.dk/katalog/vejledning/98766_06.pdf

Sammen med en fjederafbryder og en glødepære har jeg lavet et system hjemme på køkkenbordet, for at se hvordan det hele skulle hænge sammen inden jeg satte det store arbejde med de faste instalationer igang.

Sagen er bare at jeg ikke kan få den til at reagere på mine tryk på fjederafbryderen....

Skulle det ikke kunne virke??

Jeg ved ikke om det vil virke med den pir du har købt... ! - Det var en anden type jeg linkede til, samme med forklaringen omkring fjedertryk mm..





Du kan prøve at samle det sådan her http://www.billedeupload.dk/photo/2010-04/96b8f8aa/001.jpg.html , og se om PIRen, vil køre på timeren efter at have være afbrudt...
Nå, ja så forstår jeg bedre. Det virker ikke med den her PIR.... æv. Jeg må ned efter den anden type.

Tak for hjælpen :-)
Men som sagt, har jeg aldrig selv prøvet - og vejledningen til den anden PIR beskriver ikke om den vil virke på den måde, det er kun nioget jeg antager at den vil...
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis