Glasfiber Skabelon

Hej.

Jeg står og skal lave noget glasfiber arbejde, men ved ikke rigtig hvordan jeg kommer igang. Problemet ligger i hvilket materiale er nemmest at lave skabelon i/med og hvor glasfiber ikke "hæfter" på. Nævn gerne nogen forskellige forslag og gerne hvorfor.

Mvh Michael
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jamen glasfiber hæfter på næsten alt  det man gør er at bygge en Plug / Model af emnet, så spartler man og sliber til den er som en barnenumse at røre ved overalt. Herefter larkeres den med en god sort lak på tokomponent bacis, når den er tør og du nærmest kan spejle dig i den, vokses den og til sidst får den et slipmiddel. Nu kan du så støbe din form hen over Pluggen, husk at støbe extra forstærkninger ind så den ikke kan vride sig (formen altså) når den er afhærdet / tør trækker du den forsigtigt af og har så en støbeform. Den skal så igen larkeres med en tokomponent sort maling, have voks og slipmiddel hver gang du støber i den.

V.h.  Håndværkeren
Skrevet af mjha på 22 apr 2010 09:45
Hej.

Nævn gerne nogen forskellige forslag og gerne hvorfor.


Det kommer an på hvad du skal lave, men det er f.eks. nemt at lave en model i flamingo. Og ud over at det er nemt at bearbejde kan det også nemt fjernes når din glasfiber er hærdet. Det forsvinder i forbindelse med acetone. Uheldigvis kræver brug af flamingo som formmateriale at du enten bruger glasfiber med epoxy eller lakerer flamingomodellen inden glasfiberen med polyester kommes på, for flamingo forsvinder nemlig også i forbindelse med styren. På youtube.com kan du se mange forskellige eksempler, og på http://www.youtube.com/watch?v=FCivvXA2FVU&feature=related er et helt kursus. Her http://home.online.no/~sthexeb/Turnips/Pidestall.htm kan du se et eksempel på en svensk sejler der har lavet en ny styrepult i galsfiber. WS
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også