Sokkelpuds på ældre hus

Hej,

Sokkelpudsen på mit hus fra 30'erne sidder mange steder løst eller er faldet helt af.
Soklen er af beton til op over terræn, og er ikke trukket tilbage ift. murstenene. Sokkelpudsen dækker den synlige del af betonsoklen samt de to første mustensskifter.

På betonen vil jeg mene at cement + sand 1:3 vil fungere tilfredsstillende, men hvad gør jeg, når sokkelpudsen også skal dække de to første murstensskifter? Jeg vil helst ikke have spærret fugt inde og betonpuds virker lidt for stærk til at sidde udenpå en muret væg.

Mit spørgsmål er, hvad skal jeg bruge til at lave en ny sokkelpuds?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej og velkommen til LDS.

Som alternativ til ren cementmørtel 1:3 kan du benytte en KC 20/80/550. Det er en stærk kalk/cement-mørtel som kan benyttes både på beton og murværk. Du skal benytte en 3,5% kalkmørtel og blande den med Aalborg basis cement i rumfanget 1:7. Hvis du bruger 6,6% kalkmørtel som normalt er den de har på trælasten, skal du tilpasse blandingen med lidt ekstra bakkesand i hver blanding så mørtelen ikke bliver alt for fed og slår revner!


ThomasFN
ThomasFN
106 4600
Jeg har hørt, at man skal undgå at bruge KC 20/80/550 til reperationer, da den er meget stærk, og derfor kan få det til at revne. Så jeg ville nok bruge murerGRUS + cement i 1:3 som du selv siger. Men banker du hele soklen af, ville jeg også bruge KC 20/80/550.

Med venlig hilsen

Thomas Nielsen

nmb1022
nmb1022
178 4040
ThomasFN> c100/400 (som er det du anbefaler)er NOGET stærkere end en kc 20/80/550mørtel

Murermester Michael Flyger Jørgensen

23804516

Annonce
michael01
michael01 Trådstarter
10 2800
Hej og tak for svarene!

Jeg har været lidt mere rundt og studere på soklenpudsen, og der er kun nogle steder hvor den har mistet vedhæftningen. Jeg vil gerne have et ensartet udseende på soklen, så hvis jeg nu vælger kun at banke det løse puds af, vil det så være en holdbar løsning, først at pudse repeationerne op til niveau med den eksisterende sokkelpuds, og dernæst trække et lag på 0,5-1,0 cm ovenpå både nyt og gammelt puds?

I ovenstående tilfælde, så skal mørtlen jeg anvender jo kunne samarbejde med både tegl, beton og eksisterende puds. Er der i praksis problemer ved at lægge så stærk en mørtel udenpå de nederste skifter, f.eks. saltudblomstringer og lignende lige over hvor sokkelpudsen stopper?
nmb1022
nmb1022
178 4040
Hvis du repper soklen så den er i god stand kan du filse soklen over med Maxit betonfils. Fåes i flere farver og virker fortrinligt til sokler og giver en meget ensartet farve uden at det virker malet

Murermester Michael Flyger Jørgensen

23804516

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Porøse fuger i sokkel
  Lav-Hus (14 svar)
 2. Revne i sokkelpuds
  Lav-Hus (7 svar)
 3. Formål med sokkelpuds
  Lav-Hus (4 svar)
 4. Sokkelpuds
  Lav-Hus (14 svar)
 5. Revner og hule områder i sokkel
  Lav-Hus (3 svar)
 6. Starte på gasbeton
  Lav-Hus (3 svar)
 7. Hvor langt ned skal soklen pudses?
  Lav-Hus (10 svar)
 8. Pudsning af høj sokkel
  Lav-Hus (3 svar)
 9. Arbejde måske udført af ufaglærte
  Jura, reglementer og krav (13 svar)
 10. Træ i sokkel
  Lav-Hus (2 svar)

Sponsor på LDS

Malgodt

Malgodt er en af de mest populære maling-butikker på nettet med fysiske butikker i Aarhus og Rødovre/Glostrup. Har været sponsor på Lav-det-selv.dk igennem flere år og bidrager med artikler og ekspertviden.

Se mere

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også