Er vores trælofter ulovlige?

Hej,

Min kæreste og jeg har købt en lejlighed, hvor der i nogle af rummene (stue, entre, køkken og badeværelse) er opsat trælofter for mange år siden. I købekontrakten står der at trælofterne ikke opfylder bygningsreglementets krav hertil, og at der ikke garanteres for at elinstallationerne er lovlige. I den anledning har jeg følgende spørgsmål:

- Hvordan kan man finde ud af om de rent faktisk er ulovlige?
- Hvor omfattende - og dyrt - vil det i givet fald være at fjerne dem - og er det noget man relativt nemt selv kan lave?
- I soveværelset er et fint pudset loft med stuk - hvordan kan man finde ud af om der også er det under trælofterne?

På forhånd tak.

Sonny
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tjah med mindre du lige opfinder et apparat der kan se igennem træ  så er den eneste mulighed at pille loftet ned. Og det skal du jo nok aligevel for du får problemer med forsikringen hvis tingene ikke er i orden.
Og du kan sagtens selv baske et nyt og lovligt træloft op, der skal man være ualmindeligt fummel fingret hvis man ikke kan det. Og så kan du få en autoriseret elektrikker til at lave elkabel arbejdet, så du er på den rigtige side af loven.

V.h.  Håndværkeren
sonnygaarslev
sonnygaarslev Trådstarter
6 2870
Hehe ja okay

Det der er ved det er nemlig, at vi egentlig gerne vil have fjernet træloftet (og ikke have sat et nyt op) - så det er mere hvad man risikerer ved at fjerne det? Og når man så har fjernet det, skal der så laves noget ved elinstallationer osv.?
Du kan være heldig at der kun skal repareres skruehuller i loftet over træloftet. Men grunden til at man sænker loftet er jo for det meste for at spare på varmen. Og er det så hjemmelavet uden besøg af en elektrikker, ligger el problemet nok bare i at der fra de gamle indstalationer er trukket ledninger ned til de nye dåser. Det må man ikke nemlig.
Annonce
Annonce
sonnygaarslev
sonnygaarslev Trådstarter
6 2870
Hmm, ja okay... Måske det vil være meget smart at beholde dem så.

Men kan man gøre dem lovlige, og i givet fald hvordan?
Skrevet af sonnygaarslev på 23 mar 2010 13:09
Hmm, ja okay... Måske det vil være meget smart at beholde dem så.

Men kan man gøre dem lovlige, og i givet fald hvordan?

Se det kan godt være noget af et problem, hvis det er listelofter da de så er sat op med fer og not imellem hver liste. Og skal du have det gjort lovligt, så skal du have el indstalationerne lavet rigtigt. D.v.s. der skal trækkes helt nye kabler fra hovedafbryderen til lampestedet.
sonnygaarslev
sonnygaarslev Trådstarter
6 2870
Hmm ja okay... Det er fordi jeg ikke selv ved særlig meget om det...

Men hvor stor effekt tror du det vil have mht. at fjerne isoleringen?
Annonce
green
green
822 3200
Hvis det er lejlighed, har det sikkert ikke den store betydning. Der er vel et isoleret loftsrum ovenover, eller en overbo.
Hvis der er stuk i soveværelset, og det er gammelt, så er der sikkert en pænere stuk i stueen. Normalt brugte man en flottere stuk i de rum hvor der kom gæster, end i de rum der var private.

Du kan risikere at rummet er sammenlagt af to tidligere rum, og der er en grim afslutning midt i loftet. Prøv at se på de andre lejligheder i ejendommen, og se om deres stue er delt op. Muligvis kan du også se det på gulvbrædderne (hvis de er orginale)

Green

sonnygaarslev
sonnygaarslev Trådstarter
6 2870
Ahh, ja det kunne selvfølgelig godt være.

Det er den øverste lejlighed, så der er kun loftsrummene ovenover - ved ikke om/hvor godt de er isoleret.

Jeg kunne bare godt tænke mig at få en professionel til at kigge på det - altså vurdere om det overhovedet er ulovligt, og hvad der i givet fald skal til for at gøre det lovligt. Men hvem skal man have fat i for at finde ud af det?
green
green
822 3200
Du skal have fat i en tømre, hvis du vil have loftet sat op igen.
Hvis du bare vil have det ned, kan man gøre det selv, og så få en elektrikker til at ordne ledningerne.

Hvis du bor i en stor by, og er helt "grøn" så vil håndværkerne helt sikkert bilde dig ind at det er et stort og meget nødvendigt projekt, så de har noget at leve af de næste par måneder. Der er en regel om at den kloge narre den mindre kloge....

Loftet har du vel adgang til, så det er bare at gå derop, og se om der er noget isolering.

Der er sikkert ikke noget der haster, så hvis du kan leve med loftet, kan du jo lade det være, indtil at du har overskud til at lave det ordentligt.

Du skal være opmærksom på at det er ejerforeningens loft, og det er deres opgave at få det isoleret til gavn for alle ejere.
Hvis din lejlighed er tæt, bliver underboens lejlighed også varmere, derfor at det en fælles opgave.

Listeloftet er derimod din egen opgave. hvis du piller det ned, og ordner alle hullerne, og renser stukken ned, bliver din lejlighed mere værd når du sælger den igen, det kan sagtens opveje en lidt dyrere varmeregning


Green

boso
boso
920 8410
hej green

synes det er slående at du mener at ALLE håndværkere vil forsøge at vildlede og udnytte kunderne. Måske du udtaler dig om noget du ikke har nogen forudsætning for at udtale dig om. Måske du bare har hørt sindssygt mange historier om dårlige håndværkere - for ingen nævner særlig ofte de gode. Måske du bare er en brok røv. Måske du selv behandler kunder, klienter, kollegaer dårligt og forventer at alle andre gør det. Måske du bare er et fjols

Og kære Green - det er ikke nødvendigvis bare sådan lige at isolere et loft hvis der er tale om en gammel bygning med tørreloft men det er med garanti endnu svære at overbevise en ejerforening om at de skal løfte regningen for at tilgodese en enkelt. Men igen, det ved du sikkert meget mere om...........

Og til Sonny - prøv evt. at skrue en loftdåse ned og se om ikke du kan lure hvorvidt der er trukket nye kabler. MANGE lejligheder har den løsning med loftet og mange vælger at leve med det. Du må selv træffe din egen beslutning.

Med venlig hilsen
...en tømrer der lever af at mesters kunder kommer igen og igen og igen....
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Populært lige nu

 1. Flytte el måler
  Belysning (læst 528 gange)
 2. Hvor meget strøm kan jeg trække fra min forsyning?
  Lav-Hus (læst 20924 gange)
 3. Selektiv ukrudtsgift til græsplæne
  Lav-Have (læst 1682 gange)
 4. sprøjtning med gift !
  Lav-Have (læst 34201 gange)
 5. Skal trække i snoren på plæneklipper 20-30 gange før den starter...
  Værktøj og maskiner (læst 449 gange)
 6. Hjemmelavet ukrudtsmiddel
  Lav-Have (læst 25991 gange)
 7. plænerens - større mægnde
  Lav-Have (læst 4837 gange)
 8. Montering af kraftstik
  Lav-Hus (læst 15150 gange)
 9. Bizz (Brobizz) - nyt batteri
  Gadgets & dimser (læst 411 gange)
 10. Værktøj til cykelservice
  Værktøj og maskiner (læst 268 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis