hønsegård, hvilket hegn skal man vælge?

Hej
Vi vil i år have høns i haven og skal i gang med at bygge et lille hus med tilhørende gård til. Vi bor tæt på skov, mark og gårde og ved derfor der kan være både ræv, mår og rotter i området og dem er vi jo ikke specielt interesseret i at få som naboer.
Derfor skal hønsegården og huset være sikker for disse rovdyr,, vores spørgsmål går så på om nogen her inde ved hvilket slags hegn man skal vælge at bruge til gården.
Vi vil helst ikke bruge det tradtionelle hønsetråd, da det let buer og kommer til at se grimt ud, vi vil gerne have et robust hegn der samtidig holder rovdyrene ude, men også er nemt at arbejde med.
Vi overvejer et havehegn med masker på 10x10cm og så for neden sætte en bane alm. hønsetråd med små masker, men er det nok til at holde rovdyrene ude eller skal vi ned i mindre masker?
Ideer modtages gerne og har nogle et link eller lignende bliver det også modtaget med kyshånd.

De kommende hønseejere.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
mjah joh, altså at sikre en hønsegård fuldstændig mod rovdyr og gnavere stiller ret store krav.

Både rotter og flere af rovdyrene som ildere kravler ganske godt også på net. Så hvis der kun er finmasket i den nederste del er sikringen ikke absolut. Rotter er også gode gravere, så de kan også komme ind nedenfra.

Hvis du vil opnå en tilnærmelsesvis fuld sikring (for fuldstændig sikring opnås næppe, da de små dyr er meget mere fantasifulde og ihærdige end vi kan forestille os) kan du lægge en galvaniseret bund i hønsegården med en maskestørrelse som rotter ikke kan klemme sig igennem. Det kunne være kyllingenet, men volierenet vil give større sikring mod gennemgnavning. For rotter kan være ret voldsomme i deres gnaveri. Oven på nettet lægges 20 - 30 cm jord så hønsene har noget at rode og baske i.

Hvis du laver fuld bund i gården har du også sikret mod ræv. Men laver du ikke fuld bund bør du sikre mod ræv ved at føre sidenettet 30 - 40 cm ned under niveau og her lægge det min 50 cm udad i forhold til gården. Når ræven begynder at grave ved hegnet vil den således ikke kunne komme ind under gården, da den møder nettet og "bliver fanget i vinklen", hvis du forstår uden en tegning. Almindeligvis er ræven ikke snu nok til at gennemskue, at den kan komme under, hvis den begynder at grave længere væk fra hegnet. Hvis du lægger ombukket på nettet ind under gården i stedet for udad vil ræven blot følge nettet til den kan komme op.

Der er også den mulighed at grave en eternit eller tilsvarende plade ned rund i kanten. Du skal stadig de 30-50 cm ned

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

og vil du gøre det rigtig skal dine masker på siden under ingen omstændigheder
være støre end hønsetråden helst lidt mindre og så bruger du det også
hen over gården ligesom hvis det var et voliere til mindre fugle
så er du nogenlunde sikret imod rovdyrene incl. div. katte

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis