Lakering på rust....

Hey - skal lave et spisebord i stål sammen med en kammerat. Tanken var oprindeligt, at det skulle laves af en sandblæst køreplade, der skulle stå ubehandlet udenfor for at få patina, inden det skal indenfor. Så kom vi til at regne på vægten... og nu bliver det i lidt tyndere plade

Anyway - bordet skal ha' et rustent look, men må jo ikke smitte af og skal være nemt at holde/tørre af. Kan man på nogen måde lakere det med klarlak (eller en hærdende olie?), så det holder - og hvad skal man bruge - fremgangsmåde?
Har set et forsøg med en karrosseri-plade, der var rusten - den smittede af efter et par uger, som om lakken blev nedbrudt/ikke kunne hænge ved.

En alternativ behandling kunne være en brunering med olie og varme (á la våben-finish), men det kender vi ikke nok til endnu....


Mvh.

Jan R.
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad med at lægge en glasplade over det?
Hvis pladen er rusten, er der ikke store muligheder for at få noget til at bide på, uden at udseendet bliver ændret.
Du kan neutralisere rusten med fosforsyre, men så bliver det sort og blakket i udseende.

Med venlig hilsen
ktm

 

Glasplade er no-go - bordet skal netop stå "råt", med de skader og brugsspor, pladen havde inden den blev "konverteret".

Fosforsyren skal testes - samme med Bent's forslag. Bliver helt sjovt at lege med olie og varme.... Gad vide, om olie-behandlingen smitter af?

 


Mvh.

Jan R.
"Fosforsyren skal testes"
Som KTM skriver bliver din rust ikke bevaret, men konverteret af fosforsyren. Det bliver en underlig overflade som egentlig kun er egnet til lakering (med farve).

Bent.
Olie vil formentlig være det bedste til at sikre en autentisk overflade. Men vil muligvis smitte af. I kan ev.t prøve at brænde det på.
Vedr. fosforsyren - den skal testes, for at se effekten. Kunne jo være, det var et fedt look - hvis det andet ikke lykkes

Forstår jeg det rigtigt, så man kan lakere grunde og lakere direkte på fosforbehandlet stål?

Mvh.

Jan R.
Når man kalder det for "rustomdanner" og man køber det i små dyre flasker, ja så kan man. Jeg tror nu ikke du bliver begejstret over udseendet.

Med venlig hilsen
ktm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis