Forbyd alle brændeovne!

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/05/063914.htm

Hvad så med grillstegning på terrassen, spejderbål og snobrød, aktivisters gadebål osv. Skal sådan adfærd også anmeldes til Skat?

Hvor er det dog heldigt, at vi har disse miljøguruer som i deres enestående visdom kan redde os alle fra død og undergang.
200 mennesker dør for tidligt! ift hvad og hvem?

For mit vekommende vil det betyde en bagatel af blot kr. 32.000 p.a.

Med venlig hilsen
ktm

 

48 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Den allerstørste synder mht. luftforurening er jo skibsfarten.
Hvad der her bliver udledt overgår langt landets samlede brændeovnsos lagt sammen med biltrafikkens forurening.
Der lægges jo f.eks. konstant en dyne over Øresund af den gennemgående trafik.
Jamen er det ikke bare sådan, at når der er skattestop, skal der penge ind andre steder... så vi laver ski da en afgift.. kæft hvor opfindsomt !!
Skal så også sige at der findes mange "tumper" der ikke kan finde ud af at fyre så de ikke genere deres naboer.!!

Mvh Jan J
Et kig i spåkuglen:
- Om 1-2 år skal stakåndede mennesker samt mennesker med mave/tarmbesvær betale miljøafgift fordi de udleder mere CO2 end tilladt.
- Om 4-5 år bliver hele vores løn overført direkte til statskassen, og så skal vi udfylde lange og komplicerede blanketter for at få udbetalt lidt lommepenge i ny og næ.

Tror I man kan spille på det hos Unibet?:-)

LORTELAND !!
Nu må man lige huske på, at det er ikke noget der støttes af regeringen, idet støtten til det fjollede, selvbestaltede råd ophørte i 2002. Desværre har den slags idiotiske forslag det med at blive taget op, hvis der er stemmer i det.
Rådet er et barn af socialistisk drømmeri og lever helt i sin egen uvirkelige verden, men kan stadig forvolde megen ulykke.

Med venlig hilsen
ktm

 

PS: hvis jeg skal til at betale miljøafgift på min brændeovn, så sælger jeg sku huset og flyttet ind i Chr. 8's Palæ, som jeg jo alligevel har været med til at betale. Så må Frede sku tidligt op søndag morgen for at vaske min bil, og Mary kan servere morgenmad på sengen.

Nå, så er galdeblæren vist tom:-)
Annonce
Det er den samme samfunds elite som nu i årevis, har fået bekræftelse på deres egen fortræffelighed og selvfedme, ved at plage livslysten ud af de fede, rygerne, mænd der kan lide piger og god mad samt andre der udviser en smule livsglæde. Da det er sådan at næst efter egne lykke er der intet så godt som andres ulykke så leder disse folk efter nye mål og at plage deres medmennesker med . Kedelig samfundstendens som vi ikke har set siden 30erne, hvor det også lykkedes en magtfuld elite at presse deres medborgere til de mest utrolige ting.

go' weekend
allan
Sikke da et lorteforslag!
Hvad er alternativet, hvis man ikke bor et sted med fjernvarme? Oliefyr eller el fra kulfyrede kraftværker (varmepumper og jordvarme er 100% eldrevet) ? Det er sgu da så beskidt som det kan blive, så lad os bare droppe brændet og kvæles i sort kulos istedet.

Se lige og få banket nogle vindmøller eller a-kraftværker op først. Så kan vi snakke om det. Fede '68er idioter.

FOR LIGE AT FÅ ALLE MED ER HER CITATET FRA SIDEN

 

Forslag: Grøn ejerafgift på brændeovne
05. mar. 2010 06.51 Penge

En årlig afgift på 4000 kroner for miljømærkede brændeovne og 8000 kroner for andre brændeovne.

Sådan lyder rådet til politikerne fra Det Økologiske Råd, der den 15. marts afholder en konference på Christiansborg om brændefyring og alternativer. 

 - Det er et paradoks, at brændeovne er fritaget fra miljøafgifter, når det er den mest sundhedsskadelige opvarmningsform. Derfor skal der indføres en grøn ejerafgift, siger Kåre Press-Kristensen, civilingeniør, PhD. ved Det Økologiske Råd i en pressemeddelelse.

Forurener voldsomt
Ifølge Danmarks Miljøundersøgelser står brændefyring for cirka 90 procent af udslippet af kræftfremkaldende stoffer, cirka 70 procent af det stærkt sundhedsskadelige partikeludslip og cirka 60 procent af det ekstremt farlige dioxinudslip.

Miljøstyrelsen anslår, at alene forureningen med fine partikler fra privat brændefyring er skyld i et par hundrede for tidlige dødsfald om året herhjemme.

Det Økologiske Råd peger på, at miljøafgifter ikke kan lægges på brændet, da det vil motivere brugeren til at fyre med affald. Derfor skal afgiften ifølge rådet lægges på fyringsenheden som en årlig grøn ejerafgift.


 


You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Ja, det er virkelig forfærdeligt. Pålæg mere afgift = renere luft ??? Jeg håber ikke politikerne lytter til en gruppe hippier som selv har bidraget til røg (læs hash) og som nu bor i en leje lejlighed med fjernvarme. De er godt misundelige fordi nogle bor i eget hus og hvert år bruger megt fritid på at hugge brænde og få motion den vej igennem. De glemmer også at et træ der rådner på jorden udleder samme mængde co2 som hvis det bliver brændt.

Villaejere som har brændeovn skåner, efter min mening, miljøet. Dog er der nogle som fyrer forkert og måske med gummistøvler, aviser, telefonbøger osv. Dette er noget svineri. Når engang der bliver vejr til det, så brænder jeg mit haveaffald af, som jeg plejer. Ja, det sviner, men jeg mener at mennesket har brændt træ af ligesiden vi lærte det.
At ca. 200 dør om året pga. brændeovne skal da dokumenteres. Dette er en påstand. Jeg nægter at tro at, hvis man har mistanke om en person er død af partikler, så sender men personen til obduktion og lægen bagefter er 100 % sikker på at brændeoven var årsagen.

Hvis man vil miljøet det godt, så motiver istedet for at straffe.
ØV fra Hansi
hvor er det lige at de får de tal fra om kræftfremkaldene stoffer
sodpartikler og dioxin
og hvordan er de nået frem til de tal

personligt tror jeg på at det er nogle tal de er nået frem til
efter inddtil flere sjove indtagelser af eforiserende ting (mad/sprut og måske en lille joint for hyggens skyld)

mig bekendt er der vist ikke dioxin i brænde
kræftfremkaldende stoffer tjae det må sgu da være minimal
partikler i røgen måske til at starte på men når der fyres korrekt er det absolut næsten
lig med nul

de da temmelig forskruet i det råd (sodpartiklerne må sgu da være fra deres egen cigar og bagdel)

mig bekendt er det da noget af det mest energi rigtige at fyre med
da det som regel er lokal fremstillet dvs. ingen stransportforurening
ingen udgift til udvindning (energikrævende maskiner )
og sådan kunne man blive ved

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Der er yderligere 38 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis