Svævede hylde - hvordan?

Hej LDS,

I vores nye soveværelse, vil vi gerne ha en 'svævende hylde' over sengen, i rummets fulde bredde (se vedhæftede). Hylden skal ikke være mere end 15 cm dyb, og kommer ikke til at bære ret meget, måske en bog, en fotoramme etc. Men hvordan laves en sådan?

På forhånd tak for hjælpen!

Vh lgjensen

--
Vh Lasse G. Jensen
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Som denne her: http://www.fri.dk/findstilen

--
Vh Lasse G. Jensen
Man starter med at lave en hylde. den skal være god tyk da det der skal holde den kommer til at sidde inden i den (mindst 22mm).
Så kommer det sjove. Det er ikke på alle væg typer man lige kan gøre det. Men der er to løsninger. enten køber man nogle færdigtlavede baslag man skruer på vægen som hylden kan glide ind over eller man borer et hul og limer en stålstang fast som hylden så kan glide ind over.
Hylden kan man eventuelt forstærke der hvor stålstængerne går ind ved at lime et rør fast som stål stængerne kan gå ind i. vælger man et lidt for stort rør kan man give den en klat silicone i hvert hul bare for at hylden ikke rasler ned, nu de den ikke er skruet fast.

Jacob

Den simple måde er at montere selvskærende karmskruer uden hoved i væggen og bore tilsvarende huller i pladen. Hvis man borer en anelse skævt i pladen (sideværts), vil skruerne spænde i hullet og sikre mod utilsigtet udtræk.

Har monteret en del (+20 cm dybe) for nogle 12-13 år siden i en udlejningslejlighed og de sidder stadig


Mvh.

Jan R.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis