Problemer med snegl på pillefyr

Har en kammerat der i denne kolde tid er MEGET træt at sit pillefyr. Fyret er købt ved VVS-Eksperten og muligvis en Scotte af en model der ikke på programmet længere.
Problemet er at sneglen pakker pillerne. Hvorvidt den maser pillerne i snegle-løbet eller det først er til sidst vides ikke.
Fyret har kørt upåklageligt de første år, men sidste sommer var sneglen ved at være slidt. Han er så typen der med krum hals går igang med at renovere sneglen. Han påsvejste rundjern som derefter blevet slebet ned så det flugter med den oprindelige snegl og således at sneglen passede som fod i hose i røret.
Efter dette er den så begyndt at pakke pillerne så røret stopper.
Problemet er selvfølgelig accelleret i denne tid.

Skulle der være nogle her på LDS der kan komme med nogle input til årsag til problemet og løsning af det vil det blive modtaget med glæde.

Skal lige huske at sige at han har prøvet med piller fra en anden leverandør uden nævneværdig effekt.

BS

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Når det er sket i forlængelse af at han har svejset på sneglen, må det skyldes, at han ikke har ramt den rette flugt på vindingerne.
Han må nok til lommerne og skaffe sig en ny snegl.

Med venlig hilsen
ktm

 

En snegl skal IKKE passe i røret. Der skal være plads til overskydende piller kan falde tilbage. Desuden skal han passe meget på, hvilke piller han køber. F.eks. leverer Ribe Stampemølle en pille der er yderst hård og 8 mm piller kan ikke transporteres i de små snegle. Jeg har selv erfaret det og måtte fyre en hel vinter med 1/3 6 mm 2/3 8 mm for at få de t til at glide. Vinklen fra bunden af silo til brænder er også vigtig. 40-45 gr. må være optimalt.
Du kan købe en helt ny 180 cm snegl incl. stepmotor for ca 2500-2800 kr.

 

Nu drejer det sig ikke om en fødesnegl, men om den der mader ind i herden, og den ligger altså vandret. Har siden set den reparerede snegl og det påsvejste materiale følger vindinger fint nok. Han har så prøvet at yderligere polere "forsiden" af vindingerne helt blank, samt fjerne en enkelt vinding hvor pillerne falder ned fra beholderen. Om der har været stop siden ved jeg ikke.
I øvrigt: den slags stop kommer jo altid en fredag aften, så enten er det en kold weekend, eller prøve at lave det selv. Og nu ka vi jyder jo godt lide at lave det selv ;-) Hvis folk vidste hvor hegnstråd og bindegarn har reddet igennem tiden...... ;-)

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

det er samme problem. Den snegl der sidder i Woody og Scotte brændere fåes i to diametre - netop for at forebygge problemer med hårde piller. Gennem laaang tid bliver sneglen slidt i enden og kan svejses op - men prøv med en sæk piller af et andet mærke.
Ang prob's i week-enden - Jo tak! Har selv været der med et defekt print. Der måtte både isolerbånd, to tøjklemmer og en øl til, før det humpede afsted. Men vi har jo godt af lidt udfordringer - ikke?
Kig her: http://www.scotte.dk/group.asp?group=7

 

Hej
Som nævnt i andre svar, må et eller andet være gået galt med det påsvejsede, når problemet opstod i forbindelse hermed.

Så måske er diameteren blevet for stor, eller vindingerne for tykke i toppen, hvad med selve sneglerøret, er det pænt glat?
(hvis vindingerne er for tykke i toppen, har pillerne svære ved slippe helskinnede igennem)

mvh jens
Annonce
Ved ikke hvordan røret ser ud indvendigt. Men ja, der må jo være noget galt med reparationen. Den kørte jo fint indtil sneglen blev slidt. Han ville jo netop gøre det så godt og lagde så meget materiale på at pillerne ikke kunne komme i klemme mellem sneglen og røret.

Men tak for input, skal lade det gå videre.

Ved det vil pine ham, hvis han bliver nødt til at købe en ny snegl.... ;-)

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Når der er svejset rundjern på sneglen så vil pillerne komme i klemme mellem rundjernet og rørets inderside. Min ringe mening.
det er altså vigtigt han får det lavet ordentligt, en gearkasse m/motor koster kassen.

 

Skrevet af j håndstad på 06 feb 2010 01:41
Når der er svejset rundjern på sneglen så vil pillerne komme i klemme mellem rundjernet og rørets inderside. Min ringe mening.

Jep, men det var rundjern i overstørrelse, slebet til på de 3 frie "sider". så det egentlig ville svare til at have brugt noget firkantjern.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis