LP afspiller....

Min kæreste har fødslesdag om et par dage... Nu har hun øvlet i lang tid om hun godt kunne tænke sig en pladespiller....!
Har overvejet at købe denne http://www.harald-nyborg.dk/merinfo...36&n=40100 Men har absolut ingen forstand på den slags.

Jeg ved, man førhen skulle havde forstærker til sådan en pladespiller... Men kan ikke rigtig blive klog på, om det er nødvendigt til den der....

Har netop fået 200-300 LPer af en bekendt fra 70-80erne som bare skulle smides ud... Så ville være en fin anledning til at prøve sådan et gammeldaws monstrum af

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er rigtigt at du skal have en pladespiller-indgang på din forstærker. Ellers skal du have en lille forforstærker så du kan sætte den til en cd eller aux indgang. Jeg vil tro du er bedre stillet med at finde en pæn brugt kvalitetsafspiller end den du har fundet der. Prøv evt forummet og køb/salg på www.hifi4all.dk
Hej. Jeg vil give mathiasen ret i at den billige du henviser til er noget skrammel. Hvis du gerne vil have en ny med 2 års garanti så kig ind i HIFI-klubben på dette link - her er en testvinder som de kan stå inde for: http://www.hifiklubben.dk/produkter/stereo/pladespiller/denon_dp-29f_pladespiller_soelv.htm jeg handler selv i klubben så jeg kan stå inde for mange af deres produkter. Du kan også vælge en brugt, men igen - hvis du ikke har en pladespillerindgang på forstærker - så skal du også have en løs forforstærker, denne følger med på modellen fra HIFI-klubben. En brugt pladespiller koster typisk omkring 500 kr. og hvad med pick-up - hvor gammel er den? De billigste af dem koster i HIFI-klubben omkring 300 kr. og opefter. Håber, at mit råd er OK.

 

Ja. Du skal selvfølgelig sikre dig at pick-up'en er i orden. Men jeg tror at en brugt kvalitets pickup er betydeligt bedre end den nye på den harald forhandler.

Rega laver også nogle fede afspillere hvis det skal være nyt.
Pladespilleren fra Harald er kun beregnet til sammenkobling med en computer, sender lydsignalet i et USB kabel, bruges til at overføre plader til harddisk eller CD.

Dårlig kvalitet i modsætning til tidligere tiders Lenco.
Min søn har en USB pladespiller fra HN. Den virker såmænd meget godt.
Kvaliteten af pladespilleren er ikke overbevisende... nærmest lidt for meget plastic-kasse agtig.
Men til prisen, leverer den varen. Og hvis du alligevel bare skal bruge den til, at konvertere LP-plader til MP3 filer på din PC, til videre brug i en MP3 afspiller... så går du jo alligevel lidt på kompromis med lydkvaliteten og så er der nok ingen grund til at investere store beløb på bedre grej.

Prisen er lige nu 495 Kr. i HN og hvis du skal have det, som betegnes som en af markedets bedre USB pladespillere, Stanton T90, så skal du alligevel hoste op med ca. 2500 Kr.

 " Hvis alt ser ud til at være i orden, så er der noget du har overset "


Med venlig hilsen

Jan

Solus 24 "Ofelia"   ___/)__/)_            www.solussiden.webs.com

Næsten ligegyldigt hvad du kan finde af billig brugt afspiller, så er det bedre end Harald Nyborg, Bilka og Jem og Fixés udgaver.
Bare pickuppen er i rimelig stand, så banker den de plastic madkasser.
Se f.eks. her.
http://www.dba.dk/pladespiller-sony-ps11-pl/id-64492371/
http://www.dba.dk/pladespiller-technics-sl-b/id-64247154/

Langt langt langt bedre bud en sådan en Harald sag.
Hej igen: Masser af gode bud, men jeg syntes lige vi mangler oplysning om hvorvidt man bare skal høre pladerne på HI-FI anlægget - eller om det er meningen, at pladerne skal digitaliseres. Lidt af en opgave når der er 200-300 plader. Jeg er selv i 50'erne og lytter stadig til mine LP'er - så derfor, skal man passe på dem. Det gør man ved, at få noget ordentligt isenkram. Rega er gode, men også dyre (lidt for meget for det stykke spånplade efter min mening), men jeg har da selv en og de er en legende blandt virkelige nørder indenfor lyd. Se brugtprisen her: http://www.dba.dk/pladespiller-rega-planar-3/id-64433596/ og bedøm selv om det er det man vil ofre - tilgengæld fås lyden også i særklasse. Skal pladerne på CD - så har pladeværket ikke den store betydning efter min mening - bare pick-up'en er iorden så pladerne ikke fræses i stykker.

 

Jeg kan godt hører det ikke var nogen god ide tror jeg køber en halskæde til hende i stedet,- og finder en ordentlig pladespiller i løbet af sommeren
Det ville selvfølgelig være okay at kunne lægge pladerne over på computeren/mp3, men det er nu ikke det der egentlig var ideen med en pladespiller,- det var for at hører den "gamle" lyd fra pladerne
Har heller ikke nogen forstærker Så kommer nok til, på et tidspunkt at finde et ordentligt anlæg

Faglært bygningsmaler, gør-det-selv og autodidakt ud i renovering af husmandssted 
Hej Jacko: Det lyder som en fornuftig beslutning. Skal du købe - NYT - så kan jeg bestemt anbefale dig at gå i HIFI-klubben - du får 2 års garanti (ikke reklamationsret), men garanti på deres produkter. Af forstærker kan jeg bestemt anbefale NAD eller DENON. Fra DENON kan du få model DENON PMA-510AE med pladespillerindgang, som sikkert er et udmærket valg. NAD ligger lidt højere i pris, og så er der ikke pladespillerindgang - så her skal du have en ekstern enhed til pladespiller. Tag et kig på klubbens hjemmeside http://www.hifiklubben.dk eller besøg butikken og tag en snak med lydnørderne - du får helt sikkert en god service. Jeg har selv et DENON proff-set med separate enheder, som er købt hos dem for mange år siden - det er bare godt.

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis