Gratis symønstre, af den klassiske slags

 

Jeg har samlet disse links, de fleste er til gratis symønstre, men  alle omhandler dejligt flot tøj fra før vi begyndte at gå i stangvarer.

Adapting the Elizabethan Lady's Wardrobe Patterns for Lower Class Use - http://www.margospatterns.com/wwadapt.htm

BurdaStyle Patterns - http://www.burdastyle.com/patterns

Craftster Free Patterns for Clothing - http://www.craftster.org/forum...624.0

Tudor Links Free Patterns - http://www.tudorlinks.com/trea...index.html

Freeneedle Free Clothes Sewing Patterns and Projects - http://www.freeneedle.com/dire...ressmaking

Diyfashion How to Make a Cape - http://diyfashion.about.com/

Sewing Crafts and Crafts Links and Resources - http://www.sewing-stash.com/

Sewing Stuff Free Patterns - http://www.angelfire.com/plane....html

Vintage Sewing Web Site - http://www.vintagesewing.info/

Renaissance Tailor - http://www.renaissancetailor.<...s.htm

Fashion Era - http://www.fashion-era.com/

Blue Period Forums on Pattern Sharing - http://blueperiod.suddenlaunch...1129401043

Vintage Stitch o Rama Free Patterns - http://vintagestitchorama.blog...>list.html

Festive Attire Historical Costuming - http://www.festiveattyre.com/<....html

Gothic Lolita Sewing - http://gothiclolitasewing.blog...l/tutorial

A Visual Dictionary of Fashion - http://dept.kent.edu/muse...>index.asp

Margo Anderson's Historic Costume Patterns - http://www.margospatterns.com/....html

Craft Stew Free Clothes Patterns - http://craftstew.com/sewing/

The Costumer's Manifesto - http://www.costumes.org/advice...>stuff.htm

Garments For Girls | by Celestine Leontine Schmit - http://chestofbooks.com/crafts...index.html

Marquise - http://marquise.de/en/1800/index.shtml

mary's costuming "how to" links - http://www.quite-contrary.

Koshka the Cat Patterns - http://www.koshka-the-cat.com/....html

How to Make Angel's Wings - http://www.andsewingishalftheb...g-tutorial

Johanna's Ohmigosh List of Costuming Resources - http://www.skaro.com/larpcostlist.html

Victorian Station - http://www.victorianstation.

_._,_.___

__,_._,___

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

31 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Raknæs.
Det var da godt nok noget af en samling du har fået lavet der, nu tegner jeg størstedelen af de mønstre jeg bruge selv, men jeg har så også uddandelsen til det.

V.h.  Håndværkeren
Hej Håndværker,
jeg kan endnu ikke tegne symønstre i den store stil, men jeg er god til at efterabe. Men jeg kan lave strikkeopskrifter, der holder vand, hvis du forstår. Og så nyder jeg at se på alle de gamle mønstre og drømme om at sy dem når jeg en dag får tid. Lidt lissom at læse kogebøger. Og lige for tiden syr jeg lammeskindsluffer og futter på pelsmaskinen, det er dejlig svært;-).

Mvh
Helle

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Hej Helle.
Det kan du da ikke mene at det er svært at klaske de luffer og sutter sammen, vent til du skal lave en pels prøve med eneste 5 mm. huder / pelstrimler. Hvis det er på EUC du er på skole, så kan jeg fortælle dig at deres mønstersystem er meget forædlet og alt for kompliceret opsat. Der bruger Teco et helt andet og væsentlig nemmere system.

V.h.  Håndværkeren
Hej Jeg er desværre ikke på skole, men det er godt nok EUC's mønstre jeg øver mig på. Det der er svært ved at klaske dem sammen, er at jeg har aldrig lært at sy på pelsmaskine og jeg har aldrig set andre gøre det. Jeg kan kun det som jeg læser mig til, men det går godt men langsomt. Min datter på 8 -og et halvt nægter at gå i tøj, der strammer eller hvor hun kan mærke sømmen el. lign. Så mor her er jo nødt til at lære at sy ordentligt, hun er da heldigvis også glad for resultatet, for det meste. Jeg kender ikke Teco, er det en skole?
Mvh
Helle

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Teco Danmark, er den bedste skole for Designere Tilskærer o.l. Det er en 4 årig uddandelse til eks. Designere (Beklædning) Alene adgangs kravene er skyhøje ! Når du syr på pels maskine husker du vel at lægge start tråden ind under den startende søm, og når du afslutter må du ikke klippe tråden af maskinen, du skal rive den af i modsat retning af syretningen  så trevler den ikke op. Sørg altid for at have så meget tråd på det stykke du river af, at du kan neje det ind i sømmen igen.
Det er da vildt luxus at du kan få din Datter til at gå i dine kreationer, og er hun ikke så glad for sømme må du jo forer tingene.

V.h.  Håndværkeren
Annonce
Suk, jeg er nok for gammel til at komme på den skole! Men spændende at se, hvad de havde af finurlige fag.
Jeg skulle lige sætte mig og sy et par lapper på pelsmaskinen, jo jeg stopper rigtig nok, og sidste sting låser helt. Men jeg starter vist ikke helt som du siger, jeg har i al fald en irriterende tråd, der griner ad mig når jeg er færdig;-). Så den teknik skal jeg da lige lære.
Ja, det er sjovt med min datter, hun bestiller tøj hos mig som var jeg en butik, hun udvælger sig noget garn til en poncho, der skal være så og så lang eller køber noget stof til en nederdel, der skal kunne danse,-det vil sige at nederdelen skal kunne flyve næsten i vandret når hun drejer rundt. De kender hende godt nede i Sy og Strik og hun får en ordentlig seriøs betjening når hun køber stof til enten kjole eller bukser. Garn tager hun i mit lager, der er alle farver i sokkegarn. Jeg strikker nemlig sokker på mine antikke sokkestrikkemaskiner når det regner. Det med foring har jeg prøvet i et par sweaters, jeg tror jeg var for nærig med foret, jeg havde lagt ca 4 cm til i bullen og 3cm i ærmerne, det føltes ikke så rart, hvis man bevægede sig;-). Men jeg vil nok prøve det igen, for det blæser jo unægteligt en del her på øen.
Mth
Helle

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Nu ved jeg ikke lige hvad du mener med Bullen, så den springer jeg over, men jeg ved fra da jeg underviste i syning, var der mange der havde den fejlagtige mening at foeret skulle værer uden sømrum når de skar det. Men det er meget forkert, både stoffet og foeret skal have samme størelse.
Det er meget svært at lave foer til strikstoffer, da de ofte kan strækkes i alle leder. Hvis du er meget dygtig til tilskæring kan du skære foeret i dirgonal i forhold til trådretning, men afhold dig fra det hvis du ikke er så god til det.
En nederdel der kan "flyve" er såmænd blot en nederdel der er skåret som hel sol.
Bullen er selve kroppen på en trøje/skjorte,-modsat ærmer og krave. Det var en god idé med diagonal trådretning, det vil jeg prøve. Jeg har en masse hæsligt blankt stof, der skinner som olie, det vil jeg ikke blive helt knust over at spilde.
Du skriver at foer og stof skal være ens, gælder det ikke kun faste stoffer? Jeg har lært at til strik skal foeret være bredere, det er måske forkert,-det er i al fald aldrig blevet helt godt;-)

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Hej Helle.
I strik skal du kun bruge foer der kan strækkes, hvis der overhoveder skal foer i det er ikke almindeligt. Og skal der foer i ærmerne på strik, kan der være store fordele i at bruge et tosøms foer da det har mere figur.
Det er meget lidt at jeg har arbejdet med strikstoffer, egentlig er det noget jeg mest bruger i færdige stykke som påsætning i eks, ærmer på lomme paspeller, i reveret o.l.
Hejsa, kan ikke se alle de link du har sat ind men er der nogen af dem hvor der er mønstre til at sy en Rudolf bamse? Har ledt over alt

Sara-Maria Boe

Der er yderligere 21 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis