Badeværelsesdør

Situationen: Den gamle dør er rådden og skal skiftes, har en dør at sætte i, den nye dør er af træ og ubehandlet.

Sagen er nu hvad der skal gøres for at jeg kan være sikker på at døren kan holde. Døren er placeret lige op og ned af bruseren og bliver derfor meget våd. Jeg ønsker selvf. at undgå døren rådner op men; hvilken maling/hvilke tiltag skal der gøres inden maling påføres. Nogen bestemt fremgangsmåde der giver bedre resultat end andre?

We're in the stickiest  situation since Sticky the Stick Insect got stuck on a sticky bun. ~BlackAdder~

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er du sikker på at det er fuldtræ eller er det bare to tynde stykker krysfiner på en træramme. ?

V.h.  Håndværkeren
Ja, er helt sikker. Det er 1 alm. fyldningsdør i træ fra min søsters hus.

Her er et billede af en magen til.

We're in the stickiest  situation since Sticky the Stick Insect got stuck on a sticky bun. ~BlackAdder~

Det er altså ikke lige den bedste dør til formålet, det ville være bedre at sikrer at vandet ikke komme helt over til døren, med feks. et forhæng.

Men er dette ikke muligt, så skal døres lakeres eller males med en højglansmaling.
Ok, der er forhæng for men; der kommer stadig stænk på døren. Derfor skal den behandles. Højglans maling er ikke nok, det er det den tidligere dør har været behandlet med og det var ikke nok.
Er kommet frem til beslutningen om at give den en silikone fuge i alle samlinger, derefter vådrumsgrunder og til sidst male den med vådrumsmaling glans 55 der tåler direkte vand.

We're in the stickiest  situation since Sticky the Stick Insect got stuck on a sticky bun. ~BlackAdder~

boede i tidernes morgen i en lille lejlighed hvor vi havde tilsvarende problemer. Løsningen blev at montere en hvid acrylplade på døren da alt andet bare ikke holder i længden.

Hvis du endelig vælger at fuge samlingerne skal du nok bruge noget andet end silicone - det holder ikke i længden. Og hvis der blot er tale om stænk er det så overhovedet nødvendigt med så mange foranstaltninger?
Annonce
Hvis du først har givet silicone, så kan du vist godt glemme at male den. Tror det er svært at finde maling, som kan binde på silicone, - desværre.
Jeg vil så foreslå dig at du først piller alle beslag og låsen af døren, dernæst lægger du døren op på et par bukke så den ligger ret. Fyld så træværket helt op med  Linolie med segativ i mange tynde lag til den er mættet på den ene side, vend døren og gentag processen. Når det er gennem tørt ca. en uge, larkerer du døren med Tonkin lak af den type vi bruger til både, husk igen at fortynde lakken så du kan påfører flere tynde lag. Der skal slibes imellem hvert lag og minimum 5 lag ialt på hver side. Husk endelig også kanterne ! Så får du en dør der kan holde til at du hælder vand direkte på den i dagevis. Når du så skal montere hængsler og lås, så skal du fylde lidt secomastik i skruehullerne så fugt ikke kan trænge ind den vej, læg også en tynd stribe hvor blikket lægger an mod træet.

V.h.  Håndværkeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også