Bolig ventilation

Skal til at lave bolig ventilation, har anskaffet mig et Nolian Comfort 300 (loftmodel).
Har vedhæftet et skema, hvor jeg har tegnet rørføringen ind på.
Vil gerne have kommentarer og råd vedr montering af sådanne et anlæg
På forhånd mange tak

mvh johnia

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Johnia.

Du skal sørge for at føre rørføring fra Comfort 300 i Ø160mm Spiorør. Derpå monterer du t-stykker med afgang i Ø125, som du så monterer dine ind- og udblæsningsarmaturer på. Du skal suge ud i varme rum, dvs. badeværelser og køkken. Vær dog opmærksom på, at du ikke bør bruge udsugningen fra emhætte, da dette kan give lugtgener og stoppe filtrene meget hurtigt. Det bedste er at placere udsugningen over ovn - der er ofte meget overskudsvarme.

Det var de generelle træk, husk at kondesisolere rør der ligger på loftrum, og så er det en god ide at ofre en professionel indregulering - eller i hvert fald sætte sig godt ind i det. Desuden vil det mange steder være nødvendigt med lyddæmpere, ellers kan ventilationssystemet være med til at flytte lyde fra værelser f.eks., og dette er ret så generende.

 

Med Venlig hilsen

Christian Olsen
Varmepumperiet ApS
www.varmepumperiet.dk | 70 70 20 57

Det er også e god ide at ha udsug i stue og sovevælser/ børneværelser... Da man slipper for suger dygner og dvs andre ting......

Der er en god ide at få sat en varme flade i kasse da ellers indblæsning temp kan være rimelig kold ca 1-2grader under rum temp...
Hej Christian
Tusind tak for svar.
Er i gang med at bygge nyt hus. Spærene kommer på mandag og tirsdag, så jeg har onsdag til at sætte det op, da de skal isolere og lukke med inder tag på torsdag samt fredag.
Udgangsrørene fra anlæg er Ø160mm spiro rør, alle forgreningsrør er Ø125mm. Loft isoleringen bliver lagt ovenpå ventilationsrørene.
Der kommer 900mm lange lyddæmpere på ind og ud gang på selve anlægget ( mellem anlæg og ind og ud blæsning på værelser). Der kommer 600mm lyddæmpere på alle forgreninger.
Der kommer separeret emhætte op.
Hvorledes kondensisolere man?
Skal man skrue rørene sammen med selvskærende skruer og tape samlingerne, eller kan gummimembranen holde? Det er lindab produkter

mvh johnia

Hej Kent

Har ca 0,5-1cm cm mellemrum under alle døre, så der kan være luft cirkulation imellem værelserne hvis dørene er lukkede.


mvh johnia

Lige et par spørgsmål mere
Kan der opstå træk ved at der er 1 stk indblæsning i stue med kip og 1 indblæsning i østlig ende af alrum, og kun 1 stk udsugning i køkkenet?
Er det bedre at have selve anlægget midt på rørsystemet vedr tryk tab mm?
Er det i orden at have 4 udsugning mod 6 inblæsnings ventiler?

Hilsen Spørge Jørgen

mvh johnia

Annonce
Jeg har 9 udsugninger og 6 inblæsninger...

1 blæs og 1 sug i stuen
1 sug i køkken
1 sug i bad
1 sug i vaskerum
1 sug og 1 blæs i sovevælser/børneværelser/legerum

Vedhæftede filer:

mvh johnia

Hej

Det går normalt galt, når man etablerer udsugning andre steder end i vådrum, da man så får for stor et luftskifte i boligen, når man skal overholde kravene til luftskifte i enten vådrum eller ½ gang i timen som foreskrevet i bygningsreglementet.
Det man risikerer er at luftskiftet bliver for stort og dermed en større varmeregning ligesom at elforbruget i ventilatorerne bliver for højt.

Etabler udsugning i vådrummene(køkken, bad, toilet, bryggers) og indblæsning i andre rum og din luft vil stille og roligt vandre fra opholdsrummene til vådrummene og der vil ikke komme forurenet luft den anden vej af betydning.

Lyddæmpere til hvert rum er faktisk et must, da lyden ellers vil forplante sig gennem rørene.
Man bør undlade at anvende flexslanger, da de giver for stor en luftmodstand og dermed øget strømforbrug.
Ved overgangen mellem rør og ventilationsunit fåes der nogle glatte manchetter som forhindrer vibrationer i at forplante sig ud i rørsystemet.

Det er rigtigt, at der kan monteres en varmeflade i ventilationsunit'en, men det er normalt ikke nødvendigt, og den må i hvert fald ikke være elbaseret.

Er det bedre/nemmere at bruge flex lyddæmpere på forgreningerne, så man undgår at have 90gr bøjninger, og at de er nemmere at montere direkte på indblæsning og udsugnings ventilerne? (Ø125mm L600mm)

mvh johnia

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis