devi gulvvarme

Jeg har et badeværelse hvor gulvet ikke længere bliver varmt. har målt at der er spænding (230V) til selve thermostaten så er der 2 ledninger til gulvet samt 2 ledninger til føleren i gulvet. er der nogen muligheder for at teste de enkelte dele for eventuelle fejl? om det bare er føleren eller hele thermostat modulet der skal skiftes? eventuelt en måde at måle det igennem på

håber nogen kan hjælpe
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej, hvis du måler på de 2 klemmer til gulvvarmen i termostaten (afgangen), så skal du kunne måle 230v når du skruer op for termostaten.
 
Hvis du kan det, så skulle den også gerne varme. Gør den ikke det, men har du alligevel 230v på afgangen, så kan du, hvis du slukker for strømmen, demonterer gulvarmeledningerne på afgangen og måle modstanden mellem de 2 ledere (ikke på skærmen).

Du skulle da gerne have et vist antal ohm (afhængigt af størrelse gulvvarmekabel). 0 ohm så har du en kortslutning, uendelig ohm så har gulvvarmekablet et brud.

Jeg kan desværre ikke huske hvad du skal kunne aflæse når du måler på føleren, men hvis det er den der er defekt, kan du tjekke ved at sætte en lille ledning fra det ene hul til det andet i følerindgangen, så skal der komme varme på gulvet, hvis det var et defekt følerkabel. 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis