Mangler fast lampeudtag

Grundet maling af vægge og lofter i to værelser for enden af en gang, blev loftslamper taget ned, kroner/samlemuffer i hullet, hvor lampeudtag mangler, blev skruet af og lagt til side... og nu bagefter står vi med et antal blå, brune og sorte ledninger, som skal samles eller adskilles på sin helt egen måde.

Vi kan ikke få lys i lamper og nogle af stikontakterne i de to værelser virker ikke - ligesom der heller ikke længere er lys i gangen.

Der var forbindelse og alting virkede fint, før vi i uvidenhed skilte det hele ad.... Hvad gør vi forkert?   Kan vi overhovedet fikse det selv, eller....?

Gode idéer og konkrete anvisninger modtages med glæde, før vi smider hundredelapperne efter en elektriker
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
De brune ledninger samles i en enkeltmuffe og skal aldrig skilles ad. De blå samles i det ene hul i en dobbeltmuffe eller kronemuffe. Det andet hul holdes fri til at montere den blå ledning fra lampen. De sorte ledninger, en eller to i hvert lampeudtag? En dobbeltmuffe på dem hver især. Det andet hul i muffen er til montering af lampens brune ledning.

Så skulle der være strøm på værelserne igen. Hvis det ikke virker nu er det fordi der er korrespondancer og andet sjov og så skal du ringe til elektrikeren.
Der er eddermanme noget uansvarligt at skille sådan en installation af uden at vide en skid om det?? For mig lyder der som om der har været strøm på tilgangen mens i har vadet rundt og malet..?? Har i selv bare pillet det hele fra hinanden uden omtanke?? Folk har ikke meget respekt for el og de skader det fører med sig...

Laver alt i smede arbejde og simple drejeopgaver.

Der var netop ikke lampeudtag (og dermed ikke noget at skille ad) og blot nogle ledninger samlet i muffer - og der har nu været muffer på (det var der faktisk, selvom det står anderledes skrevet først) - og de har været tapet væk i hullet, mens vi malede - og jo, vi har aldeles respekt for de ting :-)

Tak for din replik, det kan da sagtens være at vi skal gøre noget anderledes næste gang - hvad vil du foreslå?
ja oki, mit første udbrud var måske lidt voldsomt så.. Jeg ser bare en del sjove og lemfældige løsninger fra tid til anden... Forstår ikke rigtigt hva det hul i loftet laver uden et lampested i?? Det er da ikke normalt med en bundt ledninger i et hul i loftet


Laver alt i smede arbejde og simple drejeopgaver.

Annonce
Skrevet af M. Andresen på 28 nov 2009 19:21
  Det er da ikke normalt med en bundt ledninger i et hul i loftet


Det er ganske normalt med ledningerne stikkende ud fra rørenderne i gamle lejligheder ell. huse med pudset loft. Ledningerne er bare samlet med muffer hvor rørene titter frem, ganske som her. Der kan være et "krater" hvor pudsen er faldet af rundt om rørene. Hvis huset er af nyere dato, kan "hullet" også være en gammel loftsdåse, hvor låget mangler.
Hvis man nu har sådan en fuglerede - må man så sætte gips ovenpå eller skal der være adgang til samlingerne nedefra evt vha lampeudtag?

Der må nok en "trikker" på banen for at svare.
hvis du har adgang til dem fra loftet ovenfra er det nok..

/cs

Nu er det i en kælder - så nej :-)
Du må ALDRIG lave samlinger  på ledninger , og så skjule dem, de skal ALTID være tilgængelige

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også