Mangler fast lampeudtag

Grundet maling af vægge og lofter i to værelser for enden af en gang, blev loftslamper taget ned, kroner/samlemuffer i hullet, hvor lampeudtag mangler, blev skruet af og lagt til side... og nu bagefter står vi med et antal blå, brune og sorte ledninger, som skal samles eller adskilles på sin helt egen måde.

Vi kan ikke få lys i lamper og nogle af stikontakterne i de to værelser virker ikke - ligesom der heller ikke længere er lys i gangen.

Der var forbindelse og alting virkede fint, før vi i uvidenhed skilte det hele ad.... Hvad gør vi forkert?   Kan vi overhovedet fikse det selv, eller....?

Gode idéer og konkrete anvisninger modtages med glæde, før vi smider hundredelapperne efter en elektriker
10 svar
 Følg tråden
MBfan
MBfan
162 8382
De brune ledninger samles i en enkeltmuffe og skal aldrig skilles ad. De blå samles i det ene hul i en dobbeltmuffe eller kronemuffe. Det andet hul holdes fri til at montere den blå ledning fra lampen. De sorte ledninger, en eller to i hvert lampeudtag? En dobbeltmuffe på dem hver især. Det andet hul i muffen er til montering af lampens brune ledning.

Så skulle der være strøm på værelserne igen. Hvis det ikke virker nu er det fordi der er korrespondancer og andet sjov og så skal du ringe til elektrikeren.
Annonce
Annonce
thomas67
thomas67 Trådstarter
9 8983
Tak for hjælpen - simpelt, når bare man ved det... og nu ER der altså lys i lampen, (lillemor). Herligt, at man kan hjælpe hinanden et sted som her!
Der er eddermanme noget uansvarligt at skille sådan en installation af uden at vide en skid om det?? For mig lyder der som om der har været strøm på tilgangen mens i har vadet rundt og malet..?? Har i selv bare pillet det hele fra hinanden uden omtanke?? Folk har ikke meget respekt for el og de skader det fører med sig...

Laver alt i smede arbejde og simple drejeopgaver.

thomas67
thomas67 Trådstarter
9 8983
Der var netop ikke lampeudtag (og dermed ikke noget at skille ad) og blot nogle ledninger samlet i muffer - og der har nu været muffer på (det var der faktisk, selvom det står anderledes skrevet først) - og de har været tapet væk i hullet, mens vi malede - og jo, vi har aldeles respekt for de ting :-)

Tak for din replik, det kan da sagtens være at vi skal gøre noget anderledes næste gang - hvad vil du foreslå?
Annonce
ja oki, mit første udbrud var måske lidt voldsomt så.. Jeg ser bare en del sjove og lemfældige løsninger fra tid til anden... Forstår ikke rigtigt hva det hul i loftet laver uden et lampested i?? Det er da ikke normalt med en bundt ledninger i et hul i loftet


Laver alt i smede arbejde og simple drejeopgaver.

MBfan
MBfan
162 8382
Skrevet af M. Andresen på 28 nov 2009 19:21
  Det er da ikke normalt med en bundt ledninger i et hul i loftet


Det er ganske normalt med ledningerne stikkende ud fra rørenderne i gamle lejligheder ell. huse med pudset loft. Ledningerne er bare samlet med muffer hvor rørene titter frem, ganske som her. Der kan være et "krater" hvor pudsen er faldet af rundt om rørene. Hvis huset er af nyere dato, kan "hullet" også være en gammel loftsdåse, hvor låget mangler.
Hvis man nu har sådan en fuglerede - må man så sætte gips ovenpå eller skal der være adgang til samlingerne nedefra evt vha lampeudtag?

Der må nok en "trikker" på banen for at svare.
Annonce
csteinod
csteinod
513 5230
hvis du har adgang til dem fra loftet ovenfra er det nok..

/cs

Nu er det i en kælder - så nej :-)
Rolias
Rolias
1030 4736
Du må ALDRIG lave samlinger  på ledninger , og så skjule dem, de skal ALTID være tilgængelige

Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også