Hvilken generator til hjemmebygget vindmølle/vindtubine

Hej forum. Jeg er helt ny herinde.

Går med en lille idé i min hjerne 

Vil bygge min egen vindtubine/mølle. I starten tænkte jeg på at bruge en bil generator og så eller´s lade strømmer ned på adskillelige bilakumulatore. Men det lader til efter lidt søgen rundt omkring på diverse sider at det ikke er det mest optimale. Da den kræver en del omdregninger.

Det kunne selvfølgelig ordnes ved at lave en gearing. Men så er spørgsmålet bare om tubinen så vil kunne trække generatoren rundt.

Nogen der har et svar på en bedre løsning end en bilgenerator?

Vh. Trytter.
Hej forum. Jeg er helt ny herinde. Går med en... Vis hele indlægget
284 svar
 Følg tråden
Der er 240 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Så med de midler jeg har nu tænker jeg på at lave nogle vinger på en flange og en aksel og så noget udveksling ned til svinghjul så jeg kan få nogle omdr. på svinet.. Kan man hente/købe noget materiale nogle steder om den slags, har set grundfoss har nogle børne byggesæt så man kan få viden den vej, de bare udsolgt. Jeg vil også gerne betale for en generator, max 400kr ca. Men sys det er lidt svært at finde, har kigget på ebay .. Har massere muligheder for laserskære, dreje og fræse i metal, så selve den del bekymre mig ikke

 

Nogen som har en idé til en generator ? Nogle nævner en viskermotor fra en bil ? Eller en som gider sende et link til ebay med en 12v generator som kan bruges til det projekt. Synes alle sammen kræver vildt mange omdrejninger..

 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
der er masser af generatorer på ebay fra 0 omdr til 3000 omdr søg på pma altentator
http://www.ebay.com/itm/Wind-Generator-Turbine-PMA-Alternator-/320598089375?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa5229e9f der er også alle de dele du skal bruge vinger og drejekrans og beslag..etc
haløj, nu har jeg læste det meste af tråden, som er ldt lang og med en masse teknisk info som jeg syntes er så tungt at jeg ikke vil bruge meget tid på at sætte mig ind i udregningerne.

MEN ud ove at jeg syntes at dette er meget spændne, så for at forstå det ret og på mn egen simple måde, så er spørgsmålet vel.

burde det ikke kunne lade sig gøre at lave en mølle efter eget design ( jeg overvejer også en vertikal mølle dog i en anden form, forsøg vil nok vise mig hvad der er korrekt)

hertil vil jeg pare en alm bilgenerator ind over.

nu er der jo snak om styring, her burde en Megasquirt motorstyring netop kunne styre alt da jeg arbejder med hydralik hver dag så var det nemmeste jo nok at bruge en bremseskive med en form for trigger til en føler. denne kan så programeres et max omdr, faktisk alt fra lufttryk til temp og omdr.

dertil skal så monteres en alm kaliber til skiven, som aktiveres af en bremsecyl med enten en luft cyl eller elektrisk actuator.

burde dette ikke være en mulighed.

generatoren skal naturligvis lade en eller flere bil batterier.

så hvis vi ser bort fra det med omdr, kun kikker på mulighederne bag styringen ( som diy samlings kit koster ca 1000kr ) så har man vel i teorien en programerbar styring af en gør det selv mølle. sammen med man kan køre både log af hvad møllen laver, og hvornår der er mest spænding på og ved hvilke omdr effekten er højest.

hellere gøre det på den dobbelte tid end til den dobbelte pris.

Hej. Så vidt jeg husker var der en Lucas generator NCR 17 der gav spænding ved lave omdrejninger. Fra Ford Escort o.a.

 varmetossen

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
ville ikke være helt dumt, da jeg jo nok har en del lucas generatore fra netop ford på lager. har en kammarat der er autoelektriker så mon ikke vi kan blive kloge på detop dette.

men tak.

hellere gøre det på den dobbelte tid end til den dobbelte pris.

er der nogle der har erfaring med denne model

http://viewitem.eim.ebay.dk/400W-WATTS-MAX-1224V-BLADE-OPTION-WIND-TURBINE-GENERATOR-KIT-ELECTRICITY-af/320959535766/item

total prisen er ikke alverden, godt nok ved jeg godt det kun er sammel selv, og ikke lav selv !

hellere gøre det på den dobbelte tid end til den dobbelte pris.

http://www.youtube.com/watch?v=xR6Qait2JGY
monopole
selvfølgelig kan du bruge en generator fra en bil 12 eller 24 volt der findes forskellige størrelser det vil sige hvor mange amp. den afgiver men altid når man begynder på noget man ikke har prøvet før kræver det lidt forsøg med det forskellige men øvelse giver jo erfaring.Jeg ved ikke om der findes en bog over bygning af vindmøller men det er jo tænkeligt i så fald ville det nok være at foretrække og kigge lidt i den,

PEK

 

jeg har lavet en mølle af en 200 l regnvandstønde,,den snore hæftigt,,,men der er ikke rigtigt nogen trækraft til en giring
men måske vis jeg stabler  5 stk oven på hinanden
det vil koste omkring 600 kr
Der er yderligere 34 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også