Hvilken generator til hjemmebygget vindmølle/vindtubine

Hej forum. Jeg er helt ny herinde.

Går med en lille idé i min hjerne 

Vil bygge min egen vindtubine/mølle. I starten tænkte jeg på at bruge en bil generator og så eller´s lade strømmer ned på adskillelige bilakumulatore. Men det lader til efter lidt søgen rundt omkring på diverse sider at det ikke er det mest optimale. Da den kræver en del omdregninger.

Det kunne selvfølgelig ordnes ved at lave en gearing. Men så er spørgsmålet bare om tubinen så vil kunne trække generatoren rundt.

Nogen der har et svar på en bedre løsning end en bilgenerator?

Vh. Trytter.
Hej forum. Jeg er helt ny herinde. Går med en... Vis hele indlægget
284 svar
 Følg tråden
Der er 60 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Som elektromekaniker undrer jeg mig over at man ikke bruger jernkerne o spolerne i de hjemmebyggede "pandekage"generatorer.
akselj,

Jeg ser også langt imellem konstruktioner med jernkerner, og jeg har fundet ud af hvorfor.. det er ganske simpelt umuligt at finde løse jernkerner i de rigtige dimentioner. Hvis det skal være helt korrket skal det jo være lameller, isoleret fra hinanden af blødt jern, og det er ikke lige til at finde syntes jeg.

Mvh
Kim Mortensen
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Det er nok rigtigt at transformatorblik ikke er let at finde, men ferrit ville være en god mulighed, og findes i mange former.

Jeg tror, at massive jernkerner vil øge effektiviteten meget, ved de lave frekvenser der er aktuelle ved de møller der omtales er hvirvelstrømstabet ikke ret stort.
det er ikke nødvendig da man har har magneterne vendt modsat hver anden gang så der derved kan laves sinus kurve
både på en fase og trefase systemmer og man har også fundet ud af at det ikke er nøvendig med to lag magneter som er
forskubbet i forhold til hinnanden på hver sin side af spolerne men at man kan nøjes med magneter på den kun på den ene side
lige så velhar man fundet ud af at for at få en bil generator til at fungere fornuftig skal den spoles om på en anden måde
men prøv lige at se på de links jeg oplyste tidligere under en af dem får i forklaringen men ellers er der masser af stoff om
det på u-tube

Dennis

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Nå men der er gået meget vind i møllen siden, og jeg er blevet klogere på generator projektet.

Jeg lavede nogle tests med en spole med generator blik, og kunne hurtigt konstatere hvorfor de generator designs man ser på nettet ikke har jernkerner. Når man har to premseskiver siddende over for hinanden hver med 12 magneter på, i N-S konfiguration, er kræfterne simpelthen så enorme at generatoren ikke vil dreje mere end et par omgange inden blikket vil rive sig løs fra stator pladen. Neodumium Magneterne sidder 20mm overfor hinanden, øverste bremseskive er simpelthen umulig at tage af iden en stang til at brække dem fra hinanden..!!

Nå men lavede en test med en spole på 77 viklinger (det var hvad der kunne blive plads til), uden jernkerne og generatoren blev drejet i hånden. Den kunne producere det ønskede 3,5 volt, i kortslutnig gav den over 12A fra sig. Det er kun for en spole, der skal selvfølgelig være 9 spoler ialt, så jeg kommer op på 24 Volt - Fra disse tal giver det omkring 850Watt.. men ved højere omdrejninger kan den naturligvis komme højere op.. målet var 1kW. men nu må vi se..

Jeg kan uploade nogle billeder hvis det er ønskeligt.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

Her er nogle billeder, man kan se spolerne jeg netop idag har lavet færdig, ialt 9 stk spoler, 3 til hver fase.

Her kan man se den ene halvdel af generatore, hvor jeg har lavet en test plade, med plads til en spole.

Her kan man se den samlede generator, dog med testspolen imellem. så mellemrummet vil ikke være så stort når den skal i drift.

Her kikkes imellem generatorens magnet plader. når disse kommer tættere på på hinanden er kræfterne helt enorme. Når den skal bruges skal afstanden maximalt være 20mm.

Håber det er inspiration til andre der har lyst til at gå i gang med at lave en 3 faset 1kW generator.. Det er et ihvertfald et godt grundlag for at bygge noget hjemmelavet energi fra vinden.

Ialt 24 Neodymium Magneter (2"x1"x0.5")
2 bremskiver fra en peugeot (d.d 135,- fra thansen pr st.)
1 forhjuls ophæng brugt fra ophugger.
100cm/12mm gevindstand+ møtrikker
9 spoler, vindinger og tykkelser afhænger af hvad man khar tænkt sig at lave.. Lav forsøg med 10 viklinger, og hang op og se om der er plads, det er den simpleste metode. Jeg har ud fra test kommet frem til 77 Viklinger af 1.6mm kobbertråd, det giver omkring 25V Ensrettet i "Y" konfiguration ved mellem 160-180 RPM.

Jeg har kontaktet et firma der sælger epoxy, og jeg skal have fat på noget epoxy der kan tåle varmen fra spolerne når den skal arbejde hårdt.

Så skal jeg have lavet en støbe ramme som jeg ligger magneterne ned i og hælder epoxy ud over, og skal sikre at det færdige resultat har en helt nøjagtig jævn tykkelse så jeg kan få så lille afstand som mulig mellem magneter og spoler.

Ellers er jeg gået igang med at tænke over et mølle design.. Det bliver spændende at skulle designe den fysiske del også.

Mvh
Kim Mortensen
Epoxy.. billigst og bedst er polyester fra biltema...

Roder med det der er sjovt, rodet får dog lov at ligge i fred.
Mvh  Solesen.  

Der er yderligere 214 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også