Utæt undertag (nyt)

Hej er ved at sætte hus i stand og er i den forbindelse igang med taget. ( Er udlært tømrer ) ikke fordi det er garanti for ordenligt arbejde hehe. Men her er problemet, har langt banevare på som undertag ( Divoroll univarsal hedder det ) Har lagt med det rigtige overlæg og tager er meget simpel, der er hverken grater,tagvinduer eller andet. Har også monteret afstandslister og lægter og skal så havde monier minister tegl på her om nogle dage. Problemet er så at det har stået med kun undertag på i to uger ( det skulle det jo sagtes kunne klare), men det drypper ned nogle steder. har gennemgået det hele og kan se det trænger igennem der hvor afstandslisterne er skruet på spærne, Nogle steder drypper det lidt ned andre steder kan man bare se at spærene har suget noget vand. Mit spårgsmål er om der godt må det, ved godt at et undertag skal være tæt, men altså der er jo ingen huller eller andet, og det skal også lige siges at der ikke er sat undertagsopstrammere på endnu så vandet løber ikke midt på banerne som det jo skal. og det har jo nærmest regnet i en uge nu så afstandslisterne er jo fuldstændigt gennemvædet. Håber der er nogle der kan komme med lidt indput. for er sku selv lidt i tvivl og hvis der skal gøres noget skal det jo klares inden jeg lukker med tegl hilsen jimmi
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Koluda
Koluda
9351 4490
Det er forventeligt i vejr som nu, undertaget er jo lavet til at tage evt. fygesne og slagregn som ville finde ind til undertaget.

I dette vejr, vil der altid være mulighed for at vandet kan trække ind langs klemlster osv.. netop pga. de mængder vand det hele udsættes for.

Det ville nok afhjælpe problemet lidt at montere strammere med det samme, dette vil også mindske risikoen for evt. gennemslidninger i undertaget hvis det skulle blæse kraftigt i flere dage.

Men så snart taget er lukket med tegl, vi du nok ikke opleve det igen.

wwwjimchr
wwwjimchr Trådstarter
46 4400
Okay tak. Med chance for at lyde bagklog var det også det jeg regnede med, men det ville være ærgeligt at tage fejl og så skulle til at pille teglene af igen hehe.

Og hvis der er nogle der har en anden mening eller kan bakke Koludabyg svar op så bare skriv er alt tid godt med flere svar

Tak for svaret Koludabyg.

vh jimmi
Hej

Koluda har helt ret (for en gangs skyld )
Annonce
Annonce
FWM
FWM
2694 7323
Skrevet af Orla Nautrup på 12 nov 2009 22:58
Hej

Koluda har helt ret (for en gangs skyld )wwwjimchr nu mangler du kun at tagdækkerklaus også kommer og siger ok. så har du meget god dækning.

I gamle dage, (dem der slutde med skruemaskinen) skulle et tag have mindst et rengskyld, for så ville alm. søm ruste nok til at binde i bedre end kamsøm i lægterne.

Stormen i 1999 beviste jo også dette.
De gamle tag blev, de nye røg....


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Dumle
Dumle
207 4690
Ja det er fuldstændig rigtig hvad Koluda siger :-)

Tømreren

God Håndværker

 

alt i Tømrer/snedker arbejde

wwwjimchr
wwwjimchr Trådstarter
46 4400
tak for alle svarene.. !!! nu må der nogle tegl på ..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Lignende indlæg

 1. Undertag - hvad vælger man?
  Lav-Hus (35 svar)
 2. Rækkefølge v lægning af nyt tegltag
  Lav-Hus (107 svar)
 3. undertag
  Lav-Hus (7 svar)
 4. undertag
  Lav-Hus (5 svar)
 5. tag til havehus.
  Lav-Hus (22 svar)
 6. Understrygning af tegltag
  Lav-Hus (8 svar)
 7. Duer papiruldsisolering til banevareundertag?
  Lav-Hus (11 svar)
 8. Ovenlys i 70'er hus, m. eternittag
  Lav-Hus (19 svar)
 9. Hvilken type tegl???
  Lav-Hus (21 svar)
 10. understryge tegltag
  Lav-Hus (7 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her