Vådrumsmembran som fugtspærre?

Hejsa

Vi skal have klikgulv i vores entré og bryggers, som er i kælderen. Vi vil gerne være helt sikre på, at der ikke kommer det mindste fugt op fra det uisolerede betongulv, som ødelægger klikgulvet. Vi har aldrig oplevet fugt fra gulvet, men bare for en sikkerheds skyld.

Hvis vi lægger dampspærre på betongulvet, kan der komme skimmelsvamp under dampspærren, fordi dampspærre ikke kan lægges HELT tæt mod gulvet.

Derfor tænkte vi, om man kan bruge vådrumsmembran på betongulvet inden der lægges klikgulv? Eller kan der også komme skimmelsvamp nedenunder vådrumsmembran?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
svamp skal vel have et eller andet organisk at gnavne i for rigtig at trives?

men at sikre mod fugtopstigning i beton er da en god ide, særligt i kælderrum. vådrumsmembran er en glimrende løsning hertil. husk et godt gulvunderlag både a.h.t. lyd, behagelighed når man går på det samt for at undgå at slide gennem vådrumsmembranen
Du kan jo købe en bygningsfolie og lægge under evt. med et skum underlag. du skal huske at alt plastik er difussionsåbent. det tager bare længere tid for vanddampe at komme igennem.

Morten    

"when your born, you get a ticket to the freakshow. When your born in america you get a front row seat"

Skrevet af @jannie@ på 12 okt 2009 12:29
Jeg ringede til Alfix for at høre, hvad deres mening var om at bruge vådrumsmembran som fugtspærre. Det kan ikke anbefales, da vådrumsmembran, er diffusionsåben. ØV!!

så prøv LIPs vandtætningsmembran (VS 30) i stedet.
Vi har besluttet, at vi ikke vil have en tæt overflade på betonen, da betonen så kan blive "mør", hvis fugten bliver liggende i den.

Vi har aldrig set nogen form for fugt på kældergulvet, så vi har besluttet, at købe almindelig klikgulvunderlag (skumplader) og lægge klikgulvet direkte ovenpå dette underlag. Uden membraner eller dampspærre. På den måde kan betonen stadig ånde, så der ikke dannes fugt/skimmel. Inden vi lægger skumpladerne ud, behandler vi betongulvet med et anti mug/skimmel produkt.

Det må være det mest rigtige at gøre.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis