Kørelys automatik

Jeg har monteret kørelys automatik i min Polo fra ´91. Alt virker perfekt .......undtagen:
Når man starter motoren kommer der ikke lys i den venstre baglygte - alle andre lygter tænder som de skal. Hvis bilen er startet og man herefter tænder lyset manuelt på kontakten, så lyser baglygten. Hvorfor er det kun den ene baglygte der tænder automatisk ? ?
Automatikken er købt hos T.Hansen (varenummer 40697).
21 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Manta
Hvis du ser efter vil du nok opdage at der heller ikke er positionslys i den ene forlygte - du har glemt at forbinde en ledning eller også er detn kørelysautomatik du har købt >IKKE beregnet til biler med "sideparkeringslys" dvs. at afviserkontakten tændet pos.lys i den side du stiller den til. - hvis du ikke har glemt en ledning skal jeg bruge monteringsvejledningen for at hjælpe dig viddere.
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Først - Tak for hurtigt svar.
Dernæst - Du havde ret. Der var heller ikke lys i det ventre positionslys og bilen er ganske rigtigt forsynet med "sideparkeringslys".
Sidst - surt når nu automatikken ER monteret, men jeg må ud og finde en kørelys automatik der er beregnet til min Polo.

Tak for hjælpen Polobjørn.
Hej
Rart når man rammer plet
Du behøver ikke at finde en anden kørelysautm. Er der anhængertræk på din bil ??   Hvis der er det skå spørg lige igen.
Hvis ikke skal du finde to "dioder" som f.eks. kan hedde 4005 de skal kunne bære 4 Amp. som minimum. derefter afmonterer du den ledning fra kørelysautm. som går til positionslys og forbinder de to dioder i den ledning med ringen på dioden væk fra kørelysautm. de to endernfra hver sin diode skal forbindes til højre og venstre pos. lys - f.eks på lyskontakten hvor ferverne er  grå med rød stripe og grå med grøn stripe. Når du har gjort dette "rigtigt" burde det virke efter hensigten

"AUTOELEKTRIKEREN"
Hej igen.

Jeg har ikke anhængertræk på bilen, så jeg har fået en kammerat til at skaffe dioder og nu skal "projektet" prøves  Kan jeg forbinde dioderne til positionslyset nede ved selve lygten eller skal det være på lyskontakten. Må jeg samle dioderne og ledningen fra automatikken i én muffe ?

Endnu en gang tak for hjælpen.
Du kan godt samle dioderne med ledning fra automatik med en muffe - du kan også godt forbinde dioderne helt ude ved forlygten - husk lige at finde til den rigtige ledning, for der er jo både en plus og en stel - stel vil normalt være brun på en vw og plusserne er grå med en indikatorfarve (grøn-rød eller sort) husk at dioderne ikke så godt tåler fugt (ledningerne tærer over)
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Annonce
Begejstringen vil ingen ende tage !  Projektet lykkedes 100 % - Perfekt.
Alt lyset virker nu som det skal, så jeg har svært ved at få armene ned igen, af bare begejstring.
Mange tak for din hjælp og for dine instruktioner, Polobjørn.

Eneste minus er at lyset i instrumentbrættet ikke tænder med automatikken, men det kan jeg godt leve med.

"Manta"
Hej
Godt at det virker - det er meningen at instrumentlyset ikke skal tænde for at tvinge dig til at tænde det "rigtige" lys når det er mørkt - dit lange lys kan sikkert heller ikke tænde når du kun har kørelys ?
Hilsen Polobjørn

"AUTOELEKTRIKEREN"
Hej
Jeg har en passat st. car fra 94 som jeg gerne vil montere automatisk kørelys på. Den har tågelygter både for og bag så det er sådan en lyskontakt man kan hive ud i. Jeg har et gammelt kørelys relæ fra en Ford Escort men går ikke udfra jeg kan bruge det så jeg regner med at købe sættet i T hansen. http://www.thansen.dk/product.asp?c=4151375419&n=-2027216374&pn=-2027216341 Der er "sideparkeringslys" som nævnt ovenfor og der er anhængertræk på bilen.
Kan man bruge samme "opskrift" som ovenfor med dioderne?

Hej

Det link til Thansen du har lagt virker ikke - du skal have fat i en kørelysautomatik med 2 relæer og muligvis bruge tricket med de ekstra dioder - det kommer an på den automatik du vælger - spørg igen når du har fundet noget.

Hilsen Polobjørn


"AUTOELEKTRIKEREN"
OK - Tak.

Jeg prøver at købe det i T Hansen. Der er 2 relæer på. Mærkeligt at linket ikke virker. Det gør det på min computer. Varenummer
40697

http://www.thansen.dk/product.asp?c=4151375419&n=-2027216374&pn=-2027216341

Hilsen Jesper
Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis