Jeg er blevet helt vild med at bage morgenbrød.
Jeg vil gerne have sprøde, lækre stykker til min morgenkaffe, og det har jeg nu i flere måneder forsøgt mig med.
Jeg har egentlig været "ret" heldig med mine forsøg, men - for der er et men - jeg vil gerne have mine brød til at hæve noget mere. De er lidt for kompakte.
Jeg starter med lidt vand og mel og gær aftenen før. Næste formiddag tilføres resten af mel og gær og vand, og det hele æltes godt. Jeg har ændret lidt på procedurerne, men det er næsten umuligt for mig at få den dannede Co2, som skulle bevirke at dejen hæver, til at blive inde i dejen.
Dejen bliver ikke rigtigt fint homogen. Den hænger ikke rigtigt sammen, og hæver ikke så meget, som jeg kunne ønske. Jeg misunder de fabrikanter, som får deres brød - f.eks små flutes eller pølsebrød til at blive så lette og fintkammerede.
Jeg har forsøgt flere slags mel - billige og dyrere, som skulle indeholde en masse gluten - men det ændrer ikke noget. Jeg ved et sted, hvor man kan købe amerikansk mel i store sække, men jeg er bange for, at det meste af det bliver ædt af mider, inden at jeg får det brugt.
Hvad er det, jeg gør forkert???
Mvh
Preben
Jeg er blevet helt vild med at bage morgenbrød....
Vis hele indlægget