bager du med mælk, bliver skorpen blød, med vand mere sprød, dog bliver holdbarheden kortere, her har du en opskrift på franskbrød, følger du den får du en sprød skorpe, du kan arbejde videre ud fra den, jeg tror det er ovn temperaturen du er gal på, men det er nu svært med brød. melet har efter min mening ikke så meget at skulle have sagt.
1 liter vand, 75g gær, 25g salt, 20 g sukker, 1800 g mel, 75g fedtstof.
ælt det hele sammen lad det hæve til dob str i skålen i en vask med lunt vand, derefter slår du det op og kommer det i forme lad det hæve igen i lunt vand til dob str. bages v 230-240 grader i 25 min.
samme opskrift kan bruges til feks kuvertbrød: 500 g frb dej, 15 g sukker, 15g gær, 1 æg, mel til passende konsistens, 75g fedtstof. bages ved 210 g i ca 20 min.
Franske flutes 1800g mel 250 g sigtemel, 10g sukker, 30g salt, 100 g gær, 50 g spiseolie, 1100 g vand.
som frb dejen, dejvægt pr stk 300g de skal snoes.
Har her en mere alm str opskrift på mad brød, som er særdeles luftigt og lækkert,½ pk gær, 1 dl vand, 4 dl mælk, 700 g mel, salt, tørrede krydderier feks provance, rosmarin,eller frisk hvidløg,
opløs gær i vand, tilsæt mælk og 2 tsk salt, 1 spsk urter, 1 spsk olie, rør melet i lidt efter lidt, ælt til dejen er elastisk og glat, dæk m film så den ikke tørre ud, hæve ca. 1 timederefter trykkes den ud i en bradepande, hvorefet den tildækket m film hæver endnu en time, hvorefter den dryppes sprayes med olie drysses med urter, og bages ved225 i 25- 30 min.
nok med opskrifter.
gær har ikke noget at sku have sagt med hvor meget luft der kommer i, at du bruger mere er ikke nødvendigvis bedre, er din dej meget fast eller er den blød og klistret når den hæver første gang er vigtigt. Din dej skal vær blød klistret, den skal hæve til dob str. endelig ikke æltes for meget,helst slet ikke, inden den slåes op, hvorefter den skal hæve igen til dob str.
prøv at bage på en pizza sten, brug lidt type 00 mel, istedet for alm hvedemel. og bag ved meget hård varm 210-240. prøv og lad mig høre hvordan det går.
"Et lille eksperiment brug overstående opskrift, men uden krydderurter, del dejen efter 1 hævning til små klatter som hæver og bages som boller, kom lige til at tænke på, tror de blir goe´".
bage tiden vil da nok være 10- 12 min.