"Isoleringsplader" til kældergulv

Hejsa

Vi er næsten færdige med at renovere vores kælder (entré, bryggers og to værelser) og skal nu til at lægge gulv. I entré og bryggers skal vi have klikgulv og i værelserne skal vi have gulvtæppe. Der er ingen isolering under betonen, så der er pænt fodkoldt. Derfor vil vi gerne lægge nogle "isoleringsplader" i alle rum under klikgulv og gulvtæppe.

Vi har købt nogle grønne plader "No Noise", som vi fik anbefalet i butikken. Vi har prøvet at lægge dem på gulvet, og de tager virkelig meget af kulden. Kæresten spildte lidt vand på en af dem, og den bulede op og blev blød og "mør". Derfor ved vi ikke helt, om vi måske hellere skulle finde en anden slags "isoleringsplader". Da det jo er kældergulv, kan det muligvis blive en smule fugtigt om vinteren. Vi ved det ikke, da det er første år kælderen skal bruges. Det er jo bare ikke smart, hvis alle "isoleringspladerne" bliver fugtige, buler op og bliver "møre". Hvilke "isoleringsplader" kan anbefales?

Kan vi lægge dampspærre på betonen, isoleringsplader ovenpå og tilsidst klikgulv/gulvtæppe? Nogen siger vi ikke må lægge dampspærre på, da fugten så vil blive i betonen og resultere i svamp. Andre siger at vi selvfølgelig skal lægge dampspærre. Arh.. det er ikke nemt . Hvad siger I?

På forhånd mange tak.. og go' lørdag aften

Jannie
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hei Jannie L.

Jeg er gulvlægger. Og jeg vil sige hvis i vil slippe af med den kulde og fugt. vil jeg få banket gulvet op, få lagt 100-150 mm Thermisol gulvisolering også dampspær oven på, også støbe 100-150 mm beton. så får i både varme i gulvet og slipper af med fugten.

Eller skal i ligge tæpper i det hele, fordi hvis i bare ligger klik gulv vil det måske holde i noget tid, også kan i blive ved.
Det med at banke gulvet op, har vi selvfølgelig overvejet. Det kan bare ikke lade sig gøre, da husets fundament ikke går længere ned end kældergulvet. Vi kan derfor ikke banke gulvet op, isolere og lægge nyt beton..

Desværre

Vi vil ikke have gulvtæppe i vores entré og bryggers, så vi bliver nødt til at have klikgulv.
læg en 0,2mm lastfolie ud som dampspære ,sørg for at den lægger stramt ogmd 20 cm overlæg i samlinger
ovenpkan u lægge termoplader i de ru der skal tæppe på
i de rum med klikgulv kan du også lægge termoplader , men det skal være den hårdpressede på max 4 mm ellers vil gulvet knække i samlingerne når i går på det


MVH
gulvmontøren
og til gulvlæggeren
du må IKKE lægge dampspære under betonlaget , så får du netop problemer med fugt
det er 30 år siden man stoppede med det
Mange tak for dit svar
Så du mener ikke at man lukker evt. fugt inde i betongulvet ved at lægge dampspærre ovenpå?
Hvorfor skal man bruge plastfolie og ikke almindelig dampspærre?
Annonce
medmindre du køber spesielt gulvunderlag til trægulv er der også bare en 0,20 plastfolie , den koster bare det dobbelte hvis den bliver kaldt dampspære

gulvunderlag er enten filt eller 3mm skum der er limet på en plastfolie, og det vil du ikke få glæde af , når du lægger plader på

0,2mm plastfolie er godkendt dampspærre.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Hvis der er risiko for at der eventuelt kan trænge lidt vand op gennem gulvet / gennem kældervæggen, så kan man også lægge noget der hedder Platonplader på betonen, og så lægge klikgulv oven på.

Dette valgte vi at gøre da vi lavede kontor i vores kælder.
bredker.

Det passer da ikke man ikke må ligge dampspær. min kammerat er da struktør og de støber da hver dag
Hvad er så bedst:

Plastfolie og "isoleringsplader" ovenpå eller platonplader?

Platonplader? Er det så kun disse plader og intet andet - dampspærre/isoleringsplader? Hvor kan de købes?
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis