maling af bord efter uheld

For få måneder siden købte jeg et nyt spisebord, Safira antikt hvidmalet, men desværre har min kæreste fået lavet nogle pletter på det og efterfølgende, i forsøget på at få pletterne væk, gjorde det hele endnu værre ved at forsøge at skurre pletterne væk med en svamp - det resulterede i nogle meget synlige, men dog ikke fysisk mærkbare, cirklende ridser i bordpladens lak/maling. Bordet er nu udgået og vi kan ikke få en ny bordplade hvorfor vi selv må forsøge os med en gang maling.

Vi har været nede i den lokale farvehandel hvor vi blev anbefalet at købe noget DYRUP Træ & Metal - Alkyd 50 men uanset hvad vi gør med dette produkt så bliver resultatet forfærdeligt. Vi har prøvet både med rulle og med pensel samt ufortyndet og fortyndet (med vand efter vejledning), men resultatet er hver gang at vi får en overflade der ser ud til at være fyldt op med små sandkorn eller luftbobler. Når vi maler det på ser malingen fin ud ud i overfladen men så snart det har stået 10-20 sekunder opstår disse ujævnheder (måske ca 1-2 pr kvadrat cm), der både er synlige og ikke mindst mærkbare når det er tørt.

Hos farvehandlen giver man alle omstændigheder skyldes - vejret er for varmt så malingen tørrer for hurtigt, forkert malerrulle (som han selv har solgt os), urent arbejdsområde (selvom det renses grundigt med ting han selv solgte os) osv osv men efterhånden som forsøgene kikser begynder vi selvfølgelig at tvivle på om produktet er det rigtige.

Er det malingen der er problemet i dette tilfælde - gør vi noget forkert - eller hvad skal der til for at vi igen kan få en pænt bordplade?
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Dit problem skyldes at bordpladen har været behandlet med en tokomponent maling eller syrehærdende maling, så vil almindelig maling koge op. At du nu har forsøgt med almindelig alkyd maling gør ikke sagen ret meget bedre.
Den eneste mulighed du har nu er at slibe mindst 3 mm. af hele bordpladen, derefter skal bordet renses med fortynder, husk endelig at du kun må tørre i træet åretegnings retning.
Når det så er gennem tørt, skal det have mindts to lag fortyndet lindolie med mellem slibning med fint sandpapir.
Og så en anden meget vigtig detalje, man smørre ikke malingen på men trækker den langs åretegningen og kun i en retning. Du skal bruge en bred pensel af god kvalitet.

V.h.  Håndværkeren
Mange tak for svaret - det lyder godt nok lidt mere voldsomt end vi havde håbet på men så er det jo godt vi snart har ferie (:

Vi har kun malet på en tillægsplade, der var defekt da vi gik bordet, så ingenting på det rigtige bord er malet eller noget endnu - det står (bortset fra skaden) som da vi købte det.

I nogle af vores forsøg har vi prøvet at male på andre materialer - fx en bred panel-liste, der ikke tidligere har været malet (men måske alligevel behandlet uden at vi kan se det?) - og disse forsøg har alle givet det præcis samme resultat, altså små bobler. En smule fortyndet og et godt kraftig lag maling giver det bedste resultat, men altså stadig et stykke væk fra det håbede.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Små "bobler" kan optræde hvis det er helt umalet træ du maler på, det er træet der rejser sig, og er en naturlig proces, derfor maler man altid med en grunder først på nyt træ, det er en maling med et højt kridt indhold, der gør det nemmere at få en flot overflade med selve hoved malingen. Men der skal mellem slibninger til.
Jeg har for mange år tilbage stået i lære som Bådebygger, og når vi larkerede nye mahonig både, fik de 16 lag lak med mellem slibning 15 gange. De første 6 lag var det rene sjask og udelukkende beregnet på at få træet til at rejse sig. Til gengæld så båden ud som der lå et tyndt lag glas på den. Det kunne tage op til 3 uger at larkerer sådan en båd.
Som alternativ....Du kan flisere borden...
Det kunne være luftbobler af for hurtige penselstrøg, prøv et stykke med rolige strøg, og mal kun fra een side IKKE frem og tilbage.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Jeg vil sige mange tak for indlæggene - vi har eksperimenteret med alt muligt og selv noget selvfølgelig blev bedre end noget andet valgte vi at give op og i stedet gå til en professionel, så nu har vi fået et lækkert bord igen
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også