400V/16A forlænger kabel

Der reklameres rundt omkring med 25meters 5x1,5# gummikabel med præ monterede 16A kraftstik. Normalt går man op i 2,5# i installationer, men hvorfor ikke i "løse" forlængerledninger?
Der er da alt mulig grund til at frygte 'en der LIGE mangler 5 meter til en eller anden maskine, og derfor ikke ruller resten ud !!  

Kun perfekt er "godt nok"

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej cru.
Jo ser du hvis de lavede kablerne i 2,5#  ville de ikke sælge ret mange af dem. Nu laver de dem for små i dimentionerne så de hurtigere brænder sammen, så kan de sælge en rulle mere til samme kunde

V.h.  Håndværkeren
Hej Steinaa.

Den med strømværdier må du lige uddybe lidt.. ?
Ohm lov gælder stadig, en given strøm igennem en modstand afsætter effekt=varme. Er modstanden for stor (læs lille leder tværsnit) vil lederen afgive mere varme som er problematisk hvis denne er monteret inde i en væg i et hus. Spørgsmålet er måske også stillet forket, det burde nærmere være, hvorfor afgiver et gummikabel ikke samme varme ? ELLER er det fordi SIK mener det ikke er farligt, da det ikke er monteret steder eks. i isolering hvor varmen ikke kan afledes.

Kun perfekt er "godt nok"

Det er fordi at man med overvejende sandsynlighed kan sige at der altid er utroligt gode varmeafledningsforhold for en forlængerledning. Det er der ikke for en fast installation.
Men der er noget med en korrektion for samlet fremføring som der er mange glemmer at regne med når de laver noget. Men det er en anden sag end denne her.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

De forskellige kabler er bygget til en maksimal driftstemperatur - men da der er forskel på lederne - en tråd / flere tråde - og forskel på isolermaterialet - plastik / gummi - er der også forskel på temperaturerne og derfor også på strømværdierne.

Den faste installation er afhængig af bl.a. varmeafledningsforhold og samlet fremføring og strømværdien for eksempelvis en 1,5 kvd kan variere fra alt imellem 5 og 30A (og mere til) afhængig af hvilke ydre forhold der spiller ind omend værdien typisk ligger på 10-13A.

Ved tilledninger / forlængerledninger ser man ikke på varmeafledningsforhold men derimod på antallet af belastede ledere og vælger strømværdien derefter.
Skrevet af Håndværkeren på 22 aug 2009 08:17
ÆV
Er der slet ingen der kan se det rigtige i hvad jeg skrev


      Jo du har ret, de vil kun lave det så det ikke holder for lang tid


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Skrevet af FWM på 22 aug 2009 13:46


      Jo du har ret, de vil kun lave det så det ikke holder for lang tid


Hvor mange af jeres forlængerledninger til 230 V er med 1,5 kvd ledning?
2 af mine, men de er også hjemme lavede af 50 m. gummikabler. Men du har ret, køber man de færdige ruller er der knapt nok 1# i dem.
Og vi har selvfølgelig også jord i den ledning vi bruger udendørs.
Jeg har. Og alle mine udendørs elektriske maskiner er lavet i plastik. Og uden dansk jordkontakt....

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis